Prisma Linnainmaan peruskiven muuraus Tampereella


8.8.2008

Tampereen Linnainmaalla sijaitsevan S-marketin laajennus Prismaksi aloitettiin huhtikuussa 2008. Uuden Prisman peruskiven muuraus pidetään perjantaina 8. elokuuta 2008 kello 14.00 osoitteessa Liikekatu 3 (S-marketin vieressä).

Pirkanmaan Osuuskauppa toimii vuokralaisena kiinteistössä, jonka omistaa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman tytäryhtiö Upper Limit Oy.

Uusi Prisma parantaa väestömäärältään kasvavan Koillis-Tampereen palvelutarjontaa erityisesti käyttötavaran osalta; monipuolinen käyttötavaravalikoima koostuu pukeutumisen, viihteen ja kodintekniikan, kodin, urheilun sekä rakentamisen ja remontoinnin tuotteista. Myös päivittäistavaravalikoima laajenee, ja lisäksi keskukseen tulee ravintolamaailma runsaalla tarjonnalla (mm. kahvia ja pullaa, pikaruokaa, pizzaa sekä lounasta), Alko ja muita oheispalveluita.

Hankkeen aikana osa nykyisestä S-market-kiinteistöstä puretaan ja saneerataan. Uutta liiketilaa rakennetaan lähes 6 770 m² ja lämmintä pysäköintitilaa yli 14 400 m². Liiketiloista 11 000 m² tulee Prisman käyttöön ja 2 700 m² oheispalveluille.

Polttonestejakelu Linnainmaan ABC-automaattiasemalla on keskeytynyt pysäköintihallin rakentamisen ajaksi, mutta jatkuu normaalisti uuden Prisman yhteydessä. Prisman piha-alueelle tulee 368 pysäköintipaikkaa ja lämpimään pysäköintihalliin 414. Rakentamisen aikana pysäköintipaikkojen määrä on vähentynyt tilapäisesti. Myös liikennejärjestelyt muuttuvat ja ajo tontille helpottuu.

Laajennus tuo monipuoliset lähipalvelut noin 14 000 osuuskaupan asiakasomistajaperheelle, jotka asuvat Prisman läheisyydessä. Keskus tuo oheispalveluineen myös lisää työpaikkoja alueelle – nykyisin S-market Linnainmaa työllistää noin 80 henkilöä, mutta Prisman myötä henkilöstömäärä lähes kaksinkertaistuu.

Rakennushankkeen arkkitehti on Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Toni Väisänen ja pääurakoitsijana toimii Visura Oy. Työmaa työllistää keskimäärin 50 henkilöä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat yhteensä noin 27 miljoonaa euroa.

Tavoitteena on avata Prisma-keskus loppuvuodesta 2009.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070

Prisma-ketjun johtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen, puh. 010 767 0082