Prisma Lielahden harjannostajaiset Tampereella


19.8.2010

Ensimmäisen Tampereen länsipuolelle tulevan Prisman harjannostajaisia vietetään torstaina 19.8. klo 14.00 Lielahdessa, osoitteessa Turvesuonkatu 2. Tilaisuudessa puhuu Tampereen pormestari Timo P. Nieminen.

Prisma-keskuksen rakentaminen on aloitettu loppuvuoden 2009 aikana, ja tavoitteena on avata hypermarket asiakkaille alkukeväästä 2011.

Prisma Lielahti on Pirkanmaan Osuuskaupan kuudes Prisma nykyisten yksiköiden sijaitessa Tampereen Kalevassa, Linnainmaalla ja Koivistonkylässä sekä Lempäälän Ideaparkissa ja Kangasalla.

Länsi-Tampereelle rakennettava Prisma-keskus parantaa merkittävästi alueen palvelutarjontaa. Prisman läheisyydessä asuu noin 30 000 osuuskaupan asiakasomistajaperhettä.

Prisma-keskus sijoittuu Lielahdessa keskeiselle alueelle Turvesuonkadun ja Lielahdenkadun väliselle tontille. Alueelle rakennetaan uusi tieyhteys Turvesuonkadun jatkuessa Lielahdenkadun ja Enqvistinkadun risteykseen.

Prisma-keskuksen kerrosala on yhteensä noin 17 000 m2, josta Prisman käyttöön tulee 15 000 ja muille oheispalveluille noin 2 000 neliötä. Prisma-keskuksen yhteyteen piha-alueelle on tulossa myös ABC-automaattiasema. Avattavan Prisma-keskuksen yhteyteen tulee yhteensä 900 pysäköintipaikkaa, joista 300 piha-alueelle ja 600 lämpimään pysäköintihalliin.

Prisma tuo alueelle laajan päivittäistavaravalikoiman lisäksi monipuolisen käyttötavaratarjonnan, joka koostuu pukeutumisen, urheilun, kodin, viihteen ja kodintekniikan sekä rakentamisen ja puutarhan tuotteista. Prisma-keskukseen avataan myös monipuolinen ravintolamaailma.

Nykyisten Lielahden alueella sijaitsevien S-market Lielahden ja S-market Harjuntaustan toiminnat päättyvät Prisman valmistuessa. S-market-liikepaikkojen jatkokäyttö on selvityksessä.

S-marketien henkilöstö siirtyy uuteen avattavaan Prismaan. Prisma tulee työllistämään yhteensä noin 160 henkilöä, joista uusia työpaikkoja on noin puolet.

Rakennushankkeen arkkitehtina on Arkkitehtitoimisto Teuvo Vastamäki Oy ja pääurakoitsijana NCC Rakennus Oy. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä noin 35 milj. euroa. Rakennushanke tulee työllistämään noin 70 henkilöä.

Lisätietoja:

Prisma- ja Kodin Terra -ketjun johtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen, 010 767 0082