Prisma Lielahdelle S-ryhmän työvirepalkinto


13.11.2012

Marraskuun alussa Prismajohtaja Heidi Numminen tiimeineen kävi Helsingissä noutamassa hyvin toimivalle työyhteisölle myönnetyn S-ryhmän työvirepalkinnon.

Prisma Lielahden aloitettua toimintansa maaliskuussa 2011 haasteena oli yhdistää kaksi vanhaa S-marketin organisaatiokulttuuria yhdeksi toimivaksi työyhteisöksi, jokaisen ammattitaitoa kunnioittaen. Kaikille annettiin suunnittelussa mahdollisuus tulla kuulluksi ja tutustumishaastatteluissa löydettiin työhön vaihtelua tuovia uusia osaamisalueita.

Monipuolista osaamista arvostetaan sekä työnantajan että työntekijöiden keskuudessa. Yhteistyötä on tehty yli toimialarajojen ja useille henkilöille on löydetty uusia työmahdollisuuksia. Toimipaikkamuutosten tuomat haasteet on onnistuttu kääntämään positiiviseksi työvireeksi, joka näkyy asiakkaille hyvänä palveluna.

Nummisella onkin monta esimerkkiä siitä, miten Lielahdessa on luotu toimiva työyhteisö.
– Panostamme koko ajan hyvään yhteishenkeen. Aktiivinen ja positiivinen palautteenanto on tärkeää. Arjen innovaatiot kehittävät myyntiä ja innovatiiviset työntekijät halutaan myös palkita, Numminen kertoo. Prisma Lielahti on menestynyt nostamalla asiakkaan ja palvelun toimintansa keskiöön. 

Toimiva työympäristö on työkyvyn kannalta tärkeä tekijä. Fysioterapeutti on ollut mukana jo työympäristön suunnittelussa. Esimerkiksi eineshyllyssä on vetolaatikoita, jotta työntekijöiden ei tarvitse nostaa painavia laatikoita hyllyyn. Kassaosastolla vaihdellaan työskentelysuuntia henkilökunnan toiveet huomioiden.

Prismassa työntekijöille järjestetään myös kerran viikossa  jumppa ja hierojalle on mahdollista varata aikoja. Vaikka nämä ovat vapaa-ajan aktiviteetteja, työhyvinvoinnin ylläpitäminen on haluttu tehdä mahdollisimman helpoksi tuomalla palveluja työpaikalle. Vastuullisuus muuttuu myymälätasolla arjen tekemisiksi. Tavoitteena on, että hyvässä hengessä voidaan tehdä töitä yhteisen onnistumisen eteen.