Prisma Kaleva uudistuu!


21.8.2015

Loppusuora häämöttää!

Prisma Kaleva on perinteikäs kauppapaikka. Se avattiin alun perin vuonna 1979 Sokos-Marketina ja oli jo tuolloin ketjunsa suurin toimipaikka. Prismaksi se muuttui 1980-luvulla. Tätä liikepaikkaa on remontoitu ja kehitetty useaan otteeseen kuluneiden vuosikymmenten aikana ja se onkin säilyttänyt paikkansa tamperelaisten suosikkikauppana.

Prisma Kalevassa ja sen ympäristössä toteutetaan mittava uudistus vuosina 2015-2016. Prisman rakennus laajenee koko julkisivunsa mitalta. Laajennusosaan rakennetaan lisätilaa päivittäistavarakaupalle, uusi ravintolamaailma sekä uusia vuokrattavia liiketiloja. Laajennuksen alle valmistuu 300 auton pysäköintihalli, minkä lisäksi rakennuksen pohjoispäätyyn rakennetaan lisää maanpäällistä pysäköintitilaa. – Uudistuksen tarkoituksena on kehittää Prisma Kalevasta entistäkin toimivampi ja laajempi palvelukokonaisuus, josta asiakkaamme löytävät kaiken tarvitsemansa saman katon alta, kertoo Prisma Kalevan toiminnasta vastaava ryhmäpäällikkö Mikko Mäki.

25.10.2016 Kaikki sisäänkäynnit käytössä

Prisman uudistustyöt alkavat olla loppusuoralla ja asiointi myymälässämme helpottuu päivä päivältä. Kaikki Prismakeskuksen neljä sisäänkäyntiä on nyt avattu, eli asioimaan pääsee kulkemaan myös rakennuksen Hervannan puoleisesta päädystä, jossa sijaitsevat muun muassa pullonpalautuspiste sekä Alko. Kauppakäytäväkin alkaa saavuttaa lopullista muotoaan ja muun muassa käytävän keskellä vielä kuun alussa sijainneet rahapeliautomaatit on siirretty omalle paikalleen Prisman infon läheisyyteen.

Myös kauppakeskuksen alla tapahtuu, sillä parkkihallin viimeinenkin osa avataan loka- ja marraskuun vaihteessa asiakkaiden käyttöön. Uusimman osan valmistuttua Prisman alta löytyy pysäköintipaikat jopa 300 ajoneuvolle.

Avajaistapahtuma joulukuussa

Tampereen parhaan ruokakaupan valmistumista juhlitaan luonnollisesti asiaankuuluvin menoin. Nyt jo kannattaakin merkitä kalenteriin päivämäärä 10.12., jolloin luvassa on viihdyttävää ohjelmaa ja varmasti joitakin herkullisia etujakin. Seuraa tätä sivua ja Pirkanmaan Osuuskaupan sosiaalisen median kanavia, niin pysyt ajan tasalla tapahtumasta ja muista Prisma Kalevan kuulumisista.

6.10.2016 Kauppakäytävä on avautunut!

Prisman uusi kauppakäytävä on valmistunut ja samalla koko kassalinjasto on saatu valmiiksi. Uuden kauppakäytävän varrelle valmistui uusia upeita toimitiloja, joista osassa yhteistyökumppanimme ovat jo aloittaneet toimintansa ja osakin saa asukkaat lähiaikoina. Alko, SOL Pesulapalvelut sekä suutari ovat jo avanneet ovensa uuden käytävän Hervannan puoleisessa päädyssä, minkä lisäksi pullonpalautus on muuttanut uusiin tiloihin Alkon viereen. – Noin vuoden ajan väliaikaisissa tiloissaan Osuusravintola Oksaa vastapäätä toimineen Prisma Parturi-kampaamon uudet tilat ovat niin ikään valmistuneet lähelle Prisman infopistettä ja parturi-kampaamo muuttaakin heti kunhan uusi tila on saatu kalustettua asianmukaisesti, kertoo Prisma Kalevaa luotsaava Mikko Mäki.

Hervannan päädyn sisäänkäynti väliaikaisesti pois käytöstä

Prisman uudistuksen viimeinen vaihe on startannut rakennuksen Hervannan puoleisesssa päädyssä, minkä vuoksi kyseisen päädyn sisäänkäynti on suljettu väliaikaisesti. – Sisäänkäynti on suljettu turvallisuussyistä, Mikko kertoo. – Päädyssä suoritetaan purku- ja rakennustöitä, joista aiheutuisi merkittävää haittaa asiakkaiden kululle joka tapauksessa, joten päätimme sulkea sisäänkäynnin kokonaan. Näin saamme työtkin valmiiksi nopeammin, Mikko jatkaa. – Pahoittelemme tästä aiheutuvaa häiriötä, mutta pian pääsemme juhlimaan Suomen hienoimman Prisman avajaisia!

Alla kartta lokakuun alussa valmistuneesta kauppakäytävästä.

8.8.2016 Tapahtumien Torstai esitteli uudistuneen ruokaosaston

Prisma Kalevassa juhlittiin uutta ruokaosastoa torstaina 4.8. huippuetujen ja mukavan koko perheen ohjelman merkeissä. Prisma-ryhmäpäällikkö Mikko Mäki kertoo tapahtuman onnistuneen tavoitteessaan loistavasti. – Halusimme kiittää asiakkaitamme pitkäkestoisen uudistuksen jälkeen ja saada kaikki uudet ja vanhat asiakkaamme juhlimaan kanssamme uutta ja upeaa ruokaosastoamme, Mikko kertoo.

Prisman uudistuksen on tarkoitus valmistua kaikilta osin tämän vuoden loppuun mennessä ja Mikon mukaan aikataulussa on pysytty. – Uudistus alkaa olla jo mukavasti loppusuoralla ja tavoitteenamme on avata joulukaupaksi koko Suomen upein Prisma!

30.6.2016 Ruokaosasto on nyt valmis!

Prisma Kalevan uudistus on jälleen edistynyt merkittävästi ja nyt myymälän ruokaosasto on saatu valmiiksi. Vaikka ruokaosasto laajeni noin 1 000 neliömetriä, on asiointi osastolla nyt aiempaa helpompaa. – Laajennuksen myötä myös valikoimamme on kasvanut, mutta uusien opasteiden, esillepanojen ja myymäläkalusteiden myötä Prismassa pystyy tarvittaessa hoitamaan pienetkin ostokset joutuisasti, lupaa osaston myyntipäällikkö Mika Liehu.

Ruokaosasto on kokenut remontissa todellisen kasvojenkohotuksen. Muun muassa kaikki kalusteet on vaihdettu ja lattia uusittu. Valikoimassa on entistä enemmän panostettu paikallisuuteen ja tuoreuteen. Uusi 27-metrinen Oma Keittiö -palvelutiski tarjoaa laajan valikoiman herkkuja niin helposti mukaan kuin tilauksesta isommallekin joukolle, esimerkiksi kesäjuhliin. – Oma Keittiössä teemme entistä enemmän ruokaa aivan alusta alkaen omin käsin, Mika kehuu. Myyntipäällikkö toivoo myös kuulevansa asiakkailta palautetta uudistuneesta osastosta. – Jos mieleen juolahtaa kehitysehdotuksia, niin kuuntelemme niitä herkällä korvalla. Asiakkaita vartenhan tätä hommaa tehdään, Mika hymyilee.

1.6.2016 Kesäpiha palvelee vanhalla tutulla paikalla

Kesän puutarhahommiin kaiken tarvittavan saat Prisman Kesäpihalta. Kesäpiha palvelee tutulla paikalla Prismakeskuksen Hervannan puoleisessa päädyssä. Kulku kesäpihalle tapahtuu tällä hetkellä ulkokautta suoraan parkkipaikalta.

 

28.4.2016 Uudet kassat toimintaan ja liikkeitä uudella pääkäytävällä

Prisma Kalevan remontti etenee vauhdilla. Viimeinen remonttivaihe alkoi helmikuussa.

 

Prisman info, S-Pankkipiste ja apteekki sijaitsevat uuden pääkäytävän varrella. Maaliskuussa ovensa avasivat muun muassa Digiman, Timanttiset ja Silmäasema. Uudet asiakas-WC:t, lastenhoitohuone ja Otto-automaatti löytyvät pääaulasta Osuusravintola Oksan läheisyydestä. Huhtikuussa Oksan viereen avautui Hesburger, joka on oiva täydennys Prisma Kalevan ravintolamaailman tarjontaan. Hesburgerista saa S-ryhmän Bonukset sekä tarjolla on vaihtuvia etuja.

Ensimmäiset uudet kassapisteet aloittivat toimintansa maaliskuussa. Kassa-asiointi helpottuu ja palaa kohti entistä vaivattomuuttaan, kun uusia kassapisteitä avataan kevään ja kesän aikana. Prisman Oma Keittiön ulkoasua uudistettiin huhtikuun aikana. Palvelutiskiltä löydät nykyisin myös täytetyt herkulliset patongit, jotka on helppo ostaa nopeasti mukaan matkaevääksi. Uusi Fazer-leipomo täydentää Prisman laajaa leipävalikoimaa entisestään. Huhtikuussa avatun leipomon suurista ikkunoista näet leipurit työn touhussa valmistamassa leipää juuri Sinulle.

Koko tavaratalossa tehdään urakalla töitä, jotta saamme pian palvella teitä Suomen upeimmassa Prismassa. Remonttia jatketaan kesän ajan ja tuotteet etsivät vielä paikkojaan, joten arvostamme kärsivällisyyttänne. Lopputulos on odottamisen arvoista!

 

21.1.2016 Osuusravintola Oksa, uusi infopiste ja S-Pankki ovat avanneet ovensa

Prisma Kalevan uudistus on edennyt aikataulussa. Loppiaisen jälkeen ovensa avannut Osuusravintola Oksa sekä tällä viikolla muuttaneet infopiste ja S-Pankki palvelevat uusien sisäänkäyntien välittömässä läheisyydessä (ks. kartta alapuolelta). – Asiakkaat ovat löytäneet meidät kiitettävästi, missä ovat auttaneet myös vuoden alusta vapautuneet aukioloajat, kertoo Osuusravintola Oksan ravintolapäällikkö Arto Nikumatti.

Asiointia Prismassa tammikuun pakkaspäivinä on auttanut parkkihalli, josta on kätevä pääsy suoraan Prisman uuteen pääaulaan. Prisman yhteyteen rakennettavat erilliset liiketilat alkavat niin ikään valmistua ja toiveissa on, että uudet toimijat pääsevät avaamaan ovensa maaliskuun loppuun mennessä. Kalevan Prisma-keskuksesta onkin kovaa vauhtia kasvamassa koko Tampereen monipuolisin kauppakeskittymä.

Prisma Kalevan uuden pääkäytävän liiketilat (Katso suurempi kuva TÄÄLTÄ)

5.1.2016 Uusi ravintolamaailma aukeaa, Parturi-Kampaamo muuttaa, aukiolot laajenivat

Uudistus Kalevassa etenee vauhdilla. Vanha ravintolamaailma Presso sulki ovensa 3.1. ja heti loppiaisen jälkeen 7.1. toimintansa aloittaa Osuusravintola Oksa. Oksan ravintolapäällikkö Arto Nikumatti odottaa avajaisia jo innolla. – Olemme tehneet joulun välipäivinä paljon töitä ja vihdoinkin pääsemme avaamaan upean ravintolamme myös asiakkaille, Arto iloitsee.

– Sloganimme on ”Yksi ravintola, tuhat makua”, mikä viittaa monipuoliseen valikoimaamme, joka tarjoaa asiakkaille tuoreita ja terveellisiä salaatteja, herkullisia pizzoja sekä rouheaa Manse Grilli -ruokaa unohtamatta perinteisiä kahvilatuotteita ja erikoiskahveja, Arto jatkaa.

Myös Prisman Parturi-Kampaamo muuttaa uusiin tiloihin. Kampaamo aukeaa jo tiistaina 5.1. uusissa tiloissa aivan Prisman uuden sisääntuloaulan välittömässä läheisyydessä.

Prismaan pääsee nykyään ostoksille myös aiempaa vapaammin. – Aukioloaikojen vapauduttua laajensimme aukioloaikoja merkittävästi, ryhmäpäällikkö Mikko Mäki kertoo. – Palvelemme nykyään maanantaista lauantaihin klo 8-22 ja sunnuntaisinkin klo 10-21. Loppiaisena olemme auki sunnuntain aukioloaikojen mukaan, Mikko jatkaa.

11.12.2015 Prisma Kaleva palvelee normaalisti myös joulukaupan aikaan

Prisma Kalevassa asioiminen helpottui viime viikolla merkittävästi, kun Prisman uusi pääsisäänkäynti, aulatila sekä parkkihallin ensimmäinen osa avattiin asiakkaiden käyttöön. Myös Hervannan valtaväylältä Rieväkadulle kääntymisen mahdollistava liikennevaloristeys on avattu.

Myymälän sisällä Prisman uudistus ei juurikaan näy. – Me palvelemme täysin normaalisti ja hyllyt ovat täynnä herkullista ruokaa ja upeita lahjaideoita, lupaa ryhmäpäällikkö Mikko Mäki. – Myös Prisman oheispalvelut, kuten ravintolamaailma, apteekki ja Alko palvelevat kuten aina ennenkin, Mäki jatkaa. Tervetuloa jouluostoksille Prisma Kalevaan! (VIDEO)

Uudistuksen seuraava merkittävä vaihe valmistuu heti tammikuun alussa, kun uusi ravintolamaailma valmistuu uuden pääsisäänkäynnin välittömään läheisyyteen. – Tarkoitus on avata ovet heti loppiaisen jälkeen, Mäki lupaa.

2.12.2015 – Pysäköintihalli ja uusi pääsisäänkäynti avautuvat, katutöissä viivästyksiä

Prisma Kalevan uuden pysäköintihallin ensimmäinen, noin 100 autopaikkaa käsittävä osa avataan asiakaskäyttöön torstaina 3. joulukuuta. Samana päivänä Prismassa alkavat vuoden viimeiset Omistajapäivät. – Parkkihallin avautuminen helpottaa pysäköintiä Omistajapäivien aikaan ja samalla asiakkaat pääsevät ensimmäistä kertaa tutustumaan Prisman uuteen osaan myös sisäpuolelta, ryhmäpäällikkö Mikko Mäki iloitsee. Myös Prisman uusi pääsisäänkäynti sekä kulkuväylä Prisman ja Gigantin rakennusten välistä avataan samana päivänä.

Prisman ympäristössä tehtävät katutyöt eivät näytä valmistuvan alkuperäisen aikataulun mukaisesti, mutta kääntyminen Hervannan valtaväylältä Rieväkadulle pyritään silti mahdollistamaan väliaikaisilla liikennevaloilla. – Hervannan valtaväylän ja Rieväkadun risteys saadaan toivottavasti auki jo torstaina, mutta Sarvijaakonkadun avautuminen liikenteelle näyttää viivästyvän jonkin verran, Mäki pahoittelee.

Liikennejärjestelyjen takapakista huolimatta Mäki muistuttaa, että Prisma Kaleva palvelee joulukaupassa aivan normaalisti. – Uudistus ei vaikuta perustoimintoihimme, vaan joulun valikoimamme ja kaikki palvelut ovat asiakkaiden hyödynnettävissä aivan kuten aikaisemminkin.

Seuraa remontin edistymistä uusimmalta VIDEOLTA.

19.11.2015 – Prisma Kaleva uudistuu ja kehittyy

Prisma Kalevan uuden pääsisäänkäynnin, parkkihallin ensimmäisen osan sekä Prisman ympäristössä tehtävien katutöiden on määrä valmistua marraskuun aikana. Katso VIDEOLTA Prisman ryhmäpäällikkö Mikko Mäen ajatuksia käynnissä olevasta uudistuksesta.

Liitteet: