Porkkanalaatikko


28.11.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

1–2 laatikkoa

 

3 dl vettä

1 ½ dl puuroriisiä

7 dl maitoa

1 ½ kg porkkanoita

5 dl vettä

1 tl suolaa

1 kananmuna

½ tl suolaa

3 rkl tummaa siirappia

ripaus rouhittua valkopippuria

3 rkl korppujauhoja

1 rkl voita

 

Kiehauta 3 dl vettä ja lisää joukkoon riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta porkkanat. Sekoita soseen joukkoon kananmuna ja mausteet. Sekoita joukkoon riisipuuro. 

 

Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää päälle muutama nokare voita.

 

Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia.

 

 

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

VEGAANINEN PORKKANALAATIKKO

 

neljälle

 

1 ½ dl vettä

1 dl puuroriisiä

3 dl mantelimaitoa

5 dl porkkanasosetta

vajaa 1 tl suolaa

2–3 rkl sokeria

½–1 dl mantelilastuja

hyppysellinen pomeranssin kuorta

 

Kiehauta vesi, lisää riisi ja keitä hiljaa poreillen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää mantelimaito ja keitä pienellä lämmöllä riisi kypsäksi. Lisää joukkoon porkkanasose, mausteet ja sokeri. Sekoita. Kaada vuokaan ja ripottele mantelilastut päälle ja paista laatikkoa 150 asteessa n. 45 minuuttia.