Porkkanakakku


29.9.2019

 

Pellillinen

 

Pohja:

 

6 kananmunaa  

5 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

3 tl vaniljasokeria  

4 tl leivinjauhetta

2 rkl kanelia  

300 g voita sulatettuna  

6–8 dl porkkanaraastetta (oman maun mukaan)

 

Kuorrutus:  

 

150 g voita  

300 g maustamatonta tuorejuustoa  

4 dl tomusokeria

   

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää ne vuorotellen muna-sokerivaahtoon sulatetun voin kanssa. Lisää suikaloitu porkkana, sekoita tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

Valmista kuorrutus: vatkaa tuorejuusto ja pehmeä voi, siivilöi tomusokeri joukkoon välillä sekoittaen. Lisää kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Pinnalle voi halutessaan ripotella hasselpähkinärouhetta.