Pokkilaiset mukana tarjoamassa ruoka-apua ja yhteisöllisyyttä Commun #1000-tekoa tapahtumassa


16.4.2024

Asiakkaidemme omistamana, osuustoiminnallisena yrityksenä toimimme kohtuuttomuutta vastaan ja tehtävänämme on rakentaa pirkanmaalaisille parempaa paikkaa elää. Tähän tarvitsemme myös saman arvomaailman jakavia yhteistyökumppaneita. Siksipä lähdimme Commun kumppaniksi Tampereella 11.5. järjestettävään auttamisen tapahtumaan #1000-tekoa.

Tapahtuman keskiössä on 1000 ruokakassin jakaminen apua tarvitseville sekä yhteisen pöydän ääressä tarjotut 500 maksutonta lounasta. Lisäksi luvassa on yhteisöllistä ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille, mm. meidän Soma-nalle. 🙂

Tapahtuman tavoitteena on laittaa hyvä kiertämään ja tarjota konkreettista apua ja neuvoja niille, jotka sitä tarvitsevat. Tapahtuma laajenee ensimmäistä kertaa Helsingistä myös Tampereelle ja Turkuun. Viime vuosien tapahtumissa on autettu tuhansia ihmisiä eri elämäntilanteissa, esimerkiksi eläkeläisiä, lapsiperheitä, opiskelijoita, ukrainalaisia pakolaisia ja työttömiä. Tänä vuonna jokaisessa tapahtumakaupungissa on varattu myös 200 avun kassia ikäihmisille ja ne toimitetaan Eläkeliiton avustuksella alueen hoivakotien asukkaille. Lisäksi mahdollinen tapahtuman ylijäämä toimitetaan Sininauhasäätiön toimesta asunnottomille.

– Joskus voi olla pienestä kiinni, onko itse antamassa ruoka-apua vai vastaanottamassa sitä. Jokainen meistä tarvitsee apua jossakin. On hienoa olla mahdollistamassa #1000tekoa yhdessä asiakasomistajien ja pokkilaisten kanssa, tapahtumayhteistyötä Pirkanmaan Osuuskaupassa puuhaavat Mia Häkkinen ja Viivi Pärssinen iloitsevat.

Tapahtumakiertueen pääjärjestäjänä toimii auttamisen tori Commu, lue lisää tapahtumasta #1000tekoa – lataa Commu (commuapp.fi).