Pokkaa uusiin saappaisiin 


18.8.2023

Jukka Suoniemi on varsinainen POK-konkari: työvuosia on pian takana huimat 40. Kärrytalkoista vuonna 1979 alkanut elämänura on kulkenut puutarhamyymälästä Unionin bensa-aseman esihenkilöksi ja edelleen Ylöjärven S-marketin projektipäällikköksi. Jukalla on aina ollut pokkaa astua uusiin saappaisiin ja positiivisuutta nähdä muutos mahdollisuutena.

Jukalle merkityksellisin työvuosi taitaa olla Unionilta.

– Kun menin esittäytymään 1984, oli kassan takana viehättävä nainen, johon ihastuin heti. Taisi olla molemminpuolista, sillä yhä ollaan naimisissa, Jukka paljastaa. Toimipaikat ovat vaihtuneet, rakkaus on pysynyt. Se on myös pitkän pokkilaisuuden salaisuus. Jukka kannustaa olemaan avoin uusille tehtäville.

– On hienoa, että voi samassa talossa olla useassa työpaikassa. Olen halunnut johtaa omaa yksikköä ja saanut olla marketpäällikkö ympäri Pirkanmaata. Kun 1986 kysyttiin teollisten elintarvikkeiden tuoteryhmävastaavaksi, sanoin että voin lähteä, vaikken tiedä kuin hernekeittopurkin!

Kasvu vaatii joukkuepeliä

Jukka on ollut mukana jo lähes kymmenen yksikön avauksessa tai uudistuksessa. Nyt on meneillään Ylöjärven S-marketin muutostyö Prismaksi. Haaste on jälleen mielenkiintoinen ja Jukka arvostaa, että hänen kokemustaan on projektissa kuultu.

Ryhmän ja yksiköiden kasvaessa tarvitaan joukkuepeliä ja hyvää esihenkilötyötä.

– Koen olevani yksi lenkki ketjussa. Apulaispäälliköt ja henkilöstö ovat erittäin tärkeässä roolissa, samoin tukitoiminnot. Työ seuraa muuten helposti kotiin. Hallintoneuvostossa olen päässyt vaikuttamaan näköalapaikalta.

Jukka on saanut kahdesti Vuoden esimies -palkinnon. Yhden rutiinin hän on pitänyt: kierros myymälässä ja henkilöstön tervehtiminen aamuisin. Vasta sitten kääritään hihat.

Ala muuttuu, kollega auttaa 

Toimiala on muuttunut Jukan työvuosina. Aikoinaan tilaukset tehtiin Micronik-laitteilla 6-numeroisilla koodeilla. Kerran taisi sattua näpyttelyvirhe.

– Minulle soitettiin, olenko oikeasti tilannut sata kiuasta. Onneksi kysyivät.

Digiloikkaan on hypättävä yhdessä: uusia palveluita, kuten itsepalvelukassoja, on otettu käyttöön. Jukka tunnustaa, ettei aina ole teknisesti näppärin, mutta kaikessa ei tarvitse olla paras asiantuntija: aina löytyy apuja ja POK:ssa myös mahdollisuuksia kouluttautua.

 

Tulisiko sinusta meidän uusi työkaveri? Kurkkaa avoimet työpaikat!