Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja S-ryhmä mukana Taitajassa


12.5.2013

Ammattiopintoja opiskelevat nuoret näyttävät osaamistaan SM Taitaja -ammattitaitokilpailussa Joensuussa tulevalla viikolla. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja S-ryhmä ovat tiiviisti mukana kisajärjestelyissä.

Nuorten ammattitaidon SM-kilpailu, Taitaja2013, on tärkeä kohtauspaikka työelämän edustajille ja kilpailuun osallistuville tuleville ammattilaisille.

– Taitaja-kisassa yritykset pääsevät aitiopaikalta seuraamaan tulevien ammattilaisten työskentelyä ja näkemään heidän taitotasonsa. Niin kilpailuun osallistuville opiskelijoille kuin suorituksia katsomaan tuleville nuorillekin Taitaja on hyvä läpileikkaus tulevaisuuden ammateista ja työelämästä. On hienoa, että voimme osaltamme olla mahdollistamassa tämän tapahtuman järjestämisen, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

PKO on yksi Taitaja-kilpailun 24 pääyhteistyökumppanista, jotka ovat mukana tapahtuman järjestelyissä. PKO:lle Taitaja on olennainen osa jatkuvaa maakunnan oppilaitosten kanssa tehtävää yhteistyötä.

– Taitajassa meillä on kaikkiaan 352 työelämän yhteistyökumppania. Näiden yritysten kanssa tehtävä yhteistyö mahdollistaa tämän tapahtuman järjestämisen. Yritysten edustajat toimivat esimerkiksi eri ammattitaitokilpailujen tuomareina, Taitaja2013 -kilpailun kilpailunjohtaja Anne Karppinen sanoo.

Taitaja on läpileikkaus tulevaisuuden ammateista

Nuorten ammattitaidon SM-kilpailu, Taitaja, on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Joensuu Areenalla 14.-16.5.2013. Tapahtumaan odotetaan noin 35 000 kävijää. S-ryhmän eri alueosuuskaupat ovat osallistuneet vuorollaan Taitajaan jo kuutena vuotena.

Tapahtuman avajaisia vietetään maanantaina 13. toukokuuta. Kello 13–15 järjestettävässä kaikille avoimessa avajaistapahtumassa Joensuun jäähallissa puhujina ovat mm. työministeri Lauri Ihalainen ja Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen. Esiintymässä on Anna Puu.

Ammattitaidon SM-kilpailuissa oman alansa Suomen mestaruudesta kilpailee yli 400 nuorta 40 eri alalta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailut sekä Taitaja9-kilpailu, jossa 100 peruskoulun yhdeksäsluokkalaista kilpailee kädentaidoissa.

Taitaja2013 Joensuu -tapahtuman järjestää Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Tapahtumaan on vapaa pääsy, joten yleisö pääsee seuraamaan ammattiin opiskelevien nuorten SM-kilpailua ja voi samalla tutustua laajasti eri ura- ja koulutusvaihtoehtoihin.

Lisätietoja:
Kilpailujohtaja, Anne Karppinen, p. 050 359 8042
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, toimitusjohtaja Juha Kivelä p. 010 762 2026