Pirkanmaan suurin hypermarket uudistuu – Kalevan Prismaan suosikkitoimijoiden ravintolakatu


1.3.2022

Kauppareissut Kalevassa herkullistuvat pian kertaheitolla, kun Jungle Juice Barin, Siipiweikkojen, Golden Unicornin ja jo ennestään Prismassa toimivan Itsudemon muodostama uusi ravintolakatu aukeaa keskelle myymälää. Kauppa uudistuu myös muilta osin: hevi- ja leipäosasto remontoidaan, ja käyttötavarapuolelle saadaan ulkoilulle omistettu outdoor-osasto.

Yli sataneliöinen ravintolakatu valmistuu maaliskuun aikana ja se palvelee maanantaista perjantaihin kello 10.30–21, lauantaisin kello 10.30–20 ja sunnuntaisin kello 12–18.

– Grocerant-ilmiö eli kaupan ja ravintolan yhdistyminen yleistyy Suomessa kovaa vauhtia. Ravintolaruoan tuominen asiakkaan luokse vapauttaa kiireisestä arjesta aikaa, kun ostosreissun jälkeen ei ole pakko ryhtyä heti kokkaamaan – ja silti saa nauttia laadukkaasta ateriasta. Tämä mielessä olemme viimeisen parin vuoden aikana uudistaneet Prismojen ja S-marketien Ruokatorien puitteet ja tuotteistuksen, tuoneet valikoimiin lähituottajien tuorepakkaamia valmisruokia sekä ryhtyneet shop-in-shop-yhteistyöhön muun muassa arvostettujen paikallisbrändien kanssa, Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Ville Jylhä kertoo.

Esimerkiksi vuosi sitten auenneen Pirkkalan Prisman myymäläkierrosta löytyvät Sitkon, Itsudemon, Siipiweikkojen ja Nygrenin myyntipisteet. Vastaavia shop-in-shopeja on toivottu muuallekin.

– Päivän sana on elämyksellisyys. Ruoan tuoreus ja laatu konkretisoituvat, kun annokset valmistuvat asiakkaan silmien edessä. Olemme saaneet shop-in-shopeista paljon positiivista palautetta, mikä on vahvistanut tulevaisuuden suunnitelmiamme. Kalevan ohella muutamissa muissakin Prismoissa aloittaa mielenkiintoisia ravintolatoimijoita vielä tämän vuoden puolella, Ville valottaa.

Viidakosta lennähdys street foodiin

Ravintolakadun monipuolisuus ja asiakastoiveet olivat suunnittelutyössä tärkeässä roolissa.

Kalevan Prisma on Jungle Juice Barille Pirkanmaan ensimmäinen ruokakauppalokaatio. Jatkossa hyllyväleissä voikin kierrellä smoothieta siemaillen.

– Mahtavaa päästä tarjoamaan Kalevan asiakkaille viidakkokeidas, josta napata mukaan tuore ja terveellinen smoothie – siinä saa isompikin nälkäkiukku kyytiä. Ravintolakadulle tulee myös spesiaalituote, hyvikkimehu, jonka toteutamme yhteistyössä Prisman kanssa. Hyvikkimehut valmistetaan paikan päällä kaupan hedelmäosaston hävikkihedelmistä päivittäisen saatavuuden mukaan, Jungle Juice Barin toimitusjohtaja Elli Holappa vinkkaa.

Himo rapeisiin siipiin ei katso aikaa eikä paikkaa – tämän tietää jokainen tamperelainen. Myös Siipiweikkojen markkinointi- ja kasvujohtaja Joonas Koivumaa odottaa ravintolakadun valmistumista innolla. Pirkkalan Prisman tapaan myös Kalevassa nähdään Siipiweikot Mini, jonka siipibuffetista pääsee koostamaan mieleisensä kombon siipiä, dippejä, kastikkeita ja muita höysteitä.

Perheomisteisen Golden Unicornin Danni Ma puolestaan lupaa ravintolakadulle aasialaista street foodia parhaimmillaan: luvassa on niin korealaisen, thaimaalaisen, kiinalaisen kuin filippiiniläisenkin keittiön väriloistoa.

Susheistaan tunnettu Itsudemo on ennättänyt toimia Kalevan Prismassa vuodesta 2019 lähtien, ja nykyisin sen shop-in-shop-pisteitä on jo viidessä muussakin Pirkanmaan Prismassa.

Kerää ja skannaa -palvelu useisiin Prismoihin

Kalevan ravintolakatua pystytettäessä myös sen viereiset hevi- ja leipäosasto remontoidaan. Samoin käyttötavarapuolelle lanseerataan uusi monipuolinen outdoor-osasto, jonne tulee laaja valikoima muun muassa retkeilytarvikkeita ja -vaatteita. Korona-aika on lisännyt ulkoiluharrastusta merkittävästi.

Lisäksi Kalevaan saadaan Linnainmaan Prismassa pilotoitu Kerää ja skannaa -palvelu, joka otetaan käyttöön myös kesällä valmistuvassa Sastamalan Prismassa, ja loppuvuoden aikana Pirkkalassa ja Lielahdessa. Palvelu perustuu siihen, että asiakas piippaa käsiskannerilla itse ostoksensa sitä mukaa, kun valitsee tuotteita hyllystä. Laitetta palauttaessa tulostuu koontikuitti, jonka voi maksaa ripeästi pikakassalla. Skanneri aktivoidaan vilauttamalla S-Etukorttia myymälän sisäänkäynnin luona olevan skanneripisteen lukijalle.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Osuuskauppa, toimialajohtaja Ville Jylhä, ville.jylha@sok.fi, 010 767 0079

Jungle Juice Bar, toimitusjohtaja Elli Holappa, elli@junglejuicebar.com, 040 509 4786

Golden Unicorn, omistaja Danni Ma, danni.ma13913@gmail.com, 050 540 5718

Siipiweikot, markkinointi- ja kasvujohtaja Joonas Koivumaa, joonas.koivumaa@siipiweikot.fi, 040 370 7330

Itsudemo, markkinointi ja liiketoiminnan kehityspäällikkö Hao Cao, hao.cao@spartao.fi, 045 204 7508