Pirkanmaan Osuuskauppa vähentää muovin kulutusta


1.3.2017

S-ryhmä on sitoutunut vähentämään muovikassien ja -pussien kulutusta osana uuden EU-direktiivin toteutusta. Myös Pirkanmaan Osuuskauppa on mukana vähentämässä muovijätteen määrää ja edistämässä kestävää kehitystä.

Suomessa muovipussit eivät ole vastaava ongelma kuin esimerkiksi eteläisessä Euroopassa, vaan suomalaiset ovat varsin valistuneita muovikassien käyttäjiä. Jo kahdella kolmesta kaupassakävijällä on oma ostoskassi mukanaan ja jos muovikassi ostetaan, sitä käytetään usein vielä uudelleen kauppakassina ja lopulta vielä roskapussina. Työtä kuitenkin riittää edelleen.

Vaihtoehtoina kesto-, paperi- ja biohajoavat kassit

Pirkanmaan Osuuskauppa on jo vuosien ajan edistänyt muovikassien käytön vähentymistä tuomalla kauppoihin vuosittain useita erilaisia kestokasseja, jotka ovatkin kiitettävästi löytäneet tiensä asiakkaidemme käyttöön. Olemme myös pyrkineet pitämään huolen siitä, että hedelmä- ja vihannesosastoilla on aina tarjolla myös biohajoavia pusseja. Nyt turhan muovijätteen syntymistä pyritään vähentämään lisäämällä entisestään näitä vaihtoehtoja sekä luopumalla maksuttomista muovipusseista.

Näiden toimenpiteiden päätavoitteena on edistää kestäviä elämäntapoja sekä kunnioittaa monimuotoista ja arvokasta luontoamme.