Pirkanmaan Osuuskauppa työllistää kesällä 2012 noin 900 nuorta


16.4.2012

Pirkanmaan Osuuskauppa on yksi suurimmista kesätyöpaikkojen tarjoajista Pirkanmaalla:
• 550 14–17-vuotiasta Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun
•noin 350 muuta kesätyöntekijää.

Kesäharjoitteluohjelmaan nuoria jo 14. kerran
Pirkanmaan Osuuskauppa osallistuu Kaupan liiton, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n sekä Palvelualojen ammattiliitto PAM:n sopimaan peruskoululaisten ja lukiolaisten kesäharjoitteluohjelmaan kesällä 2012 jo neljättätoista kertaa peräkkäin. Ohjelma on toteutettu valtakunnallisesti samanlaisena jo vuosina 1998–2011.

Aiempina kesinä osuuskauppa on tarjonnut kesäharjoittelupaikan yli 4 000 nuorelle. Tulevana kesänä tullaan työllistämään noin 550 uutta nuorta. Pirkanmaan Osuuskauppa haluaa olla edelleen mukana tukemassa paikallisesti nuorten työnsaantia ja tutustumista työelämään.

Kesäharjoittelu koskee 14–17-vuotiaita tai saman kalenterivuoden aikana 14 vuotta täyttäviä peruskoululaisia ja lukiolaisia. Sopimuksen piiriin kuuluvat ne nuoret, jotka eivät aiemmin ole olleet töissä kaupan tai ravintola-alalla. Kesäharjoitteluohjelma kestää kaksi viikkoa, ja työsuhde voidaan sijoittaa kesä-elokuun väliselle ajalle. Tutustumisjaksoja voi samalla henkilöllä olla vuoden aikana vain yksi samassa yrityksessä.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta kesällä 2012 osuuskauppa maksaa nuorelle kertakaikkisena palkkana 330 euroa.

Pirkanmaan Osuuskauppa laatii nuorten kesäharjoitteluohjelman siten, että koululainen saa mahdollisimman kattavan kuvan kaupan alan yritysten toiminnasta. Harjoittelupaikkoja tarjotaan osuuskaupan Prismoista, S-marketeista, Saleista, Kodin Terrasta, Tampereen Sokokselta, Emotioneista, kahviloista, ruokaravintoloista ja ABC-liikennemyymälöistä ympäri Pirkanmaata. Nuori hakee suoraan haluamaansa harjoittelupaikkaan. Hakuaika päättyy 30.4.2012, ja valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Valittujen nimet julkaistaan 24.5.2012 alkaen osoitteessa www.pirkanmaanosuuskauppa.fi. Harjoitteluun valituille nuorille pidetään yhteinen perehdyttämistilaisuus 4.6.2012.

Pirkanmaan Osuuskauppa on toimialueellaan suurin vähittäiskaupan työllistäjä. Osuuskaupan palveluksessa on noin 2 800 työntekijää.

Lisätietoja:
Henkilöstöjohtaja Tero Hassinen, puh. 010 767 0028