Pirkanmaan Osuuskauppa tukemaan lastensuojelutyötä Pirkanmaalla


28.12.2011

Uusi korttelikotihanke Tampereen Vuoreksessa

Pirkanmaan Osuuskauppa on tehnyt monivuotisen yhteistyösopimuksen SOS-Lapsikylän kanssa ja lähtee tukemaan yhdistyksen korttelikotihanketta Tampereen Vuoreksessa. SOS-Lapsikylän toiminnan ajatus on auttaa lapsia, jotka ovat vaarassa menettää tai ovat menettäneet vanhempiensa huolenpidon.

SOS-Lapsikylän korttelikodit on Tampereen uudelle Vuoreksen asuinalueelle rakennettava 5-7 kodin muodostama verkosto. Kerros- ja rivitaloissa sijaitsevissa kodeissa sijaisvanhemmilla on hoidossa 3-5 lasta. Korttelikodit tarjoavat hyvät puitteet sekä toimivat kodit sijaisvanhemmille ja sijoitetuille lapsille. Näin lapset saavat asua tavallisessa ja mahdollisimman vähän leimaavassa ympäristössä. Ensimmäiset kodit ovat valmiina vastaanottamaan lapsia ensi syksynä.

– On todella hienoa, että olemme saaneet ensimmäisen pirkanmaalaisen kumppanin tukemaan hankettamme ja edistämään lasten hyvinvointia paikallisella tasolla, sanoo toiminnanjohtaja Jari Ketola SOS-Lapsikylästä.

– Korttelikodeissa lapset, jotka ovat joutuneet muuttamaan oman kotinsa ulkopuolelle, voivat asua mahdollisimman lähellä tuttua asuinympäristöään ja omaa lähiverkostoaan. On tärkeää tarjota heille turvallinen koti ja perhe, ja olemme iloisia saadessamme Pirkanmaan Osuuskaupan mukaan tähän hankkeeseen. Pirkanmaan Osuuskaupan kautta saamme myös välitettyä tietoa toiminnastamme kaikille osuuskaupan yli 162 000 asiakasomistajalle, Jari Ketola jatkaa.

– Pirkanmaan Osuuskauppa viettää vuonna 2012 osuuskaupan 110-juhlavuotta Pirkanmaalla. Osuustoiminnan perustaan ja siihen liittyviin arvoihin kuuluu yhteiskunnallinen vastuu sekä hyvinvoinnin luominen ympäröivälle yhteisölle. Täten SOS-Lapsikylän tärkeän toiminnan tukeminen on luonteva osa Pirkanmaan Osuuskaupan vastuullista toimintaa, kertoo osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko.

– Osuuskauppa on muutenkin mukana Vuoreksen uuden kaupunginosan kehittämisessä rakentamalla alueen sydämeen liikekeskus Klaavan, johon tulee ensimmäisessä vaiheessa Sale.Toteuttaaksemme toiminta-ajatustamme, eli etujen ja palveluiden tuottamista asiakasomistajille, meidän tulee olla siellä, missä myös asiakkaamme ovat. Vuores tulee olemaan todella merkittävä kaupunginosa Tampereella, Mäki-Ullakko jatkaa.

SOS-Lapsikylätoiminnalle on Suomessa kasvava tarve, sillä huostaan otettujen lasten määrä kasvaa jatkuvasti. Tällä hetkellä oman kodin ulkopuolelle sijoitettuina elää lähes 17 000 lasta, ja avohuollon piirissä on yli 70 000 lasta ja nuorta. Pirkanmaallakin noin joka kymmenes lapsi tarvitsee lastensuojelun apua kasvunsa ja kehityksensä turvaamiseksi.

SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962. Sen viidessä lapsikylässä sekä nuorisokodissa asuu yhteensä noin 160 lasta, ja lisäksi avohuollossa on noin 50 lasta.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070
Viestintäpäällikkö Aija Rikala, SOS-Lapsikylä ry, puh. 050 555 2515,
aija.rikala@sos-lapsikyla.fi