Pirkanmaan Osuuskauppa on mukana uuden lastensairaalan rakentamisessa 80 000 eurolla


11.12.2013

S-ryhmä lahjoittaa yhteensä miljoona euroa uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakentamiseen. Lahjoituksessa ovat mukana kaikki maamme 20 alueosuuskauppaa ja osuuskauppojen omistama SOK-yhtymä.

Pirkanmaan Osuuskauppa tukee uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakentamista vuosina 2013–16 yhteensä noin 80 000 eurolla. Osuuskaupan lahjoitus on kutakin asiakasomistajaa kohti vuosittain 0,10 euroa, eli neljänä vuonna yhteensä 0,40 euroa asiakasomistajaa kohti.

– Pirkanmaan Osuuskauppa tekee yhteistyötä pirkanmaalaisten toimijoiden kanssa. Suurimpana yhteistyökumppaninamme on Tampereen SOS-Lapsikylä. Koska uusi lastensairaala palvelee kuitenkin koko maan tarpeita, on meillekin tärkeää lähteä tukemaan hanketta. On hienoa huomata, miten suurisydämisiä ihmiset ovat – lastensairaalan puolesta on syntynyt mittava kansanliike, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo.  

Haastamme kaikki asiakasomistajammekin mukaan lahjoittamaan

Miljoonan euron lahjoituksen lisäksi S-ryhmä on haastanut mukaan keräykseen kaikki yli kaksi miljoonaa osuuskauppojen asiakasomistajaa. Lahjoittaminen onnistuu osoitteessa uusilastensairaala2017.fi.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että S-ryhmä vie asiakasomistajilleen laajasti lasten ja lapsiperheiden tärkeää asiaa. S-ryhmän lahjoitus uudelle lastensairaalalle vahvistaa, että kyseessä on aidosti kansallinen kaikkien lasten ja nuorten sairaala, iloitsee Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n ja säätiön puheenjohtaja Anne Berner.

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoituksien avulla Helsinkiin nousee uusi, koko maata palveleva lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö vuoteen 2017 mennessä.

Lisätiedot:
Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, 010 7670070
SOK:n viestintäjohtaja Kai Ovaskainen, 050 388 3842