Pirkanmaan Osuuskauppa kutsui haastateltaviksi lähes 2 500 kesätyönhakijaa


16.3.2017

Tänä keväänä Pirkanmaan Osuuskaupan kesärekrytointi toteutettiin alueellisina rekrytointitilaisuuksina. Hakijat täyttivät tuttuun tapaan sähköisen hakemuslomakkeen osoitteessa www.workyours.fi aiempaa napakamman, noin kuukauden mittaisen hakuajan puitteissa. Kaikki hakemuksen täyttäneet ja 1.5.2017 mennessä 18-vuotiaat hakijat saivat sähköpostilla haastattelukutsun oman hakualueensa rekrytointitilaisuuteen.

Kesätyöpaikkoja oli tarjolla kaiken kaikkiaan 500, ja rekrytointitilaisuudet vetivät paikalle suuren määrän reippaita hakijoita. Eniten haastateltavia osallistui odotetusti Prisma Koivistonkylässä perjantaista lauantaihin 3.-4.2.2017 (alue 1) järjestettyyn rekrytointitilaisuuteen, jonne kutsuttiin paikalle 2 000 haastateltavaa. Muiden alueiden rekrytointitilaisuudet järjestettiin pääosin paikallisten oppilaitosten tiloissa. Näihin tilaisuuksiin saapui paikalle useita kymmeniä hakijoita.

– Massarekrytoinnin idean taustalla on tahtotila tavoittaa mahdollisimman laajasti hyvällä asenteella varustettuja kesätyönhakijoita sekä antaa heille mahdollisuus päästä osoittamaan erinomainen asenteensa käytännössä. Lisäksi pyrimme helpottamaan hakijoidemme arkea jalkauttamalla rekrytointitiimimme ympäri Pirkanmaata lähemmäs hakijoita, perustelee uudistusta rekrytointipäällikkö Heini Salo.

Prisma Koivistonkylän rekrytointitilaisuuden toteuttivat keskitetyn rekrytoinnin lisäksi kaksikymmentä haastattelijoina toiminutta esimiestä niin toimipaikoista kuin tukitoiminnoistakin. Myös osassa muita rekrytointitilaisuuksia toimi haastattelijoina toimipaikkojen vastuuhenkilöitä keskitetyn rekrytoinnin projektitiimin lisäksi. Tehokkaalla tiimityöskentelyllä tapahtumat vietiin onnistuneesti ja aikatauluissa pysyen maaliin asti.

Sale Vesilahden myymäläpäällikkö Tommi Nieminen oli mukana haastattelemassa sekä Koivistonkylässä että Toijalan yhteiskoululla järjestetyissä tapahtumissa. Pelkästään Koivistonkylässä hän tuli jututtaneeksi noin 80 hakijaa.

– Päivät antoivat itselleni enemmän kuin arvasinkaan. Uskon, että tämä oli monelle nuorelle ensimmäinen työhaastattelu, jossa koskaan olivat olleet. Moni kehui haastattelun lopussa, että tällainen mahdollisuus on järjestetty, kertoi Tommi.

Rekrytointitilaisuuksien jälkeen soveltuvimmat hakijat ohjattiin toimipaikkojen esimiesten jatkohaastattelukierroksille, joiden perusteella lopulliset valinnat tapahtuvat. Tältä osin kesärekrytointi etenikin aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan, mutta ensimmäinen haastattelukierros uudistui pyrkiäkseen palvelemaan paremmin niin hakijoita, toimipaikkojen esimiehiä kuin keskitettyä rekrytointia.

– Rekrytointitilaisuuksien avulla olemme pyrkineet selkiyttämään koko prosessia sekä helpottamaan esimiestyön ennakointia ja suunnittelua. Olemme pitäneet prosessin yhä monivaiheisena, sillä etsimme sitoutuneita työntekijöitä, jotka todella haluavat meille töihin, ravintoloiden ja ABC-liikennemyymälöiden rekrytoinnista vastaava projektipäällikkö Anu Volotinen summaa.

Alustavien palautteiden perusteella kesärekrytointi on herättänyt positiivista huomiota ennen kaikkea hakijoiden keskuudessa ja uudelle toimintamallille on suunniteltu jatkoa myös tulevaisuudessa.