Pirkanmaan Osuuskauppa kampanjoi terveyden ja hyvinvoinnin puolesta


13.5.2011

  • osuuskauppa mukana Älä välitä alkoholia alaikäiselle -kampanjassa
  • Prisma Linnainmaalla terveys- ja hyvinvointitapahtuma 31.5.

Tampereella kampanjoidaan alkoholin välittämistä alaikäisille vastaan koulujen päättäjäisaikaan 23.5.-5.6.2011. Tampereen kaupunki vetoaa kampanjan avulla asukkaisiinsa, jotta alkoholin välittäminen alaikäisille saataisiin loppumaan. Monen eri tahon ideoimaan Älä välitä alkoholia alaikäiselle -kampanjaan on lähdössä myös Pirkanmaan Osuuskauppa.

Kampanjan järjestäjät toivovat vetoomusten herättävän ajattelemaan, miten kohtalokasta alkoholin välittäminen alaikäiselle voi olla. Se on lain mukaan myös rikos. Alkoholia myyviin tamperelaisiin vähittäiskauppoihin tulee asiasta kertovia julisteita, kortteja ja ostoskoreihin pohjapapereita. Vaikka vähittäiskaupoissa kampanja näkyy vain pari viikkoa, toivotaan sillä saatavan asenteisiin pysyvämpää muutosta.

Terve Linnainmaa -tapahtuma
Linnainmaan Prismassa vietetään terveys- ja hyvinvointitapahtumaa toukokuun 31. päivä kello 9-19 välisenä aikana. Prisma tarjoaa puitteet monipuoliseen tapahtumaan, jossa on lukuisia tahoja edistämässä pirkanmaalaisten hyvinvointia.

Osallistuvina tahoina ovat mm. Alko Oy, Tampereen diabetesyhdistys ry, Tampereen hengitysyhdistys ry, Tampereen Savuton verkosto ja Terveys ry, Pfizer sekä YAD ry. Tampereen kaupungin osalta toimintaa ovat esittelemässä aikuisneuvonta, kotihoito, lasten ja nuorten terveyspalvelut, liikuntapalvelut, nuorisopalvelut, ravitsemusterapeutit, suun terveydenhuolto ja Potilas kuljettajan paikalle (POTKU) -hanke.

Eri tahojen esittelypisteillä saa mm. monipuolista neuvontaa, voi osallistua erilaisiin mittauksiin ja kilpailuihin sekä saada tietoa syksyn tulevista tapahtumista.

Lisätietoja:
Linnainmaan Prismajohtaja Asta Kantola, puh. 010 767 0450