Pirkanmaan Osuuskaupan myynti kasvoi alkuvuonna 8,4 prosenttia


16.8.2012

Pirkanmaan Osuuskaupan myynti kasvoi tammi-kesäkuussa 8,4 prosenttia, henkilöstön määrä ja investoinnit kasvussa

Osuuskauppa työllisti kesällä lähes 1 000 nuorta

Kesäkuun lopussa Pirkanmaan Osuuskaupan henkilöstön määrä oli 3 129. Henkilöstön määrä kasvoi edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta 113 henkilöllä. Kesän henkilöstömäärän kasvuun vaikuttavat noin 350 kesätyöntekijää. Tämän lisäksi osuuskaupassa oli kesällä yli 600 nuorta Tutustu ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmassa. 14–17-vuotiaille suunnattu harjoittelu kesti kahden viikon ajan.

Epävarmoista talousnäkymistä huolimatta Pirkanmaan Osuuskaupan henkilöstön määrän odotetaan kasvavan myös tulevina vuosina uusien liikepaikkojen ja palveluverkoston kehittymisen myötä.

Toimipaikkojen määrä kasvoi viime vuodesta

Tammi-kesäkuussa Pirkanmaan Osuuskauppa avasi uuden Sale-myymälän Hervantaan, ABC-automaattiasemat Valkeakoskelle ja Lempäälään Ideaparkin yhteyteen sekä ABC-veneautomaattiaseman Valkeakoskelle. S-market Orivesi ja Sale Kuru saivat laajennuksilla lisää tilaa. Vuoreksessa valmistauduttiin avaamaan Sale-lähikauppa asuntomessujen alkamisen yhteydessä. Investointien yhteismäärä tammi-kesäkuussa oli 11,2 milj. euroa. Koko vuoden investointisumma kasvaa edellisestä vuodesta ja tullee olemaan yli 30 milj. euroa.

Myynti ja asiakasomistajien määrä kehittyivät hyvin

Pirkanmaan Osuuskaupan verollinen myynti tammi-kesäkuussa oli 447,2 milj. euroa. Siinä on kasvua edellisen vuoden vastaavaan jaksoon 8,4 prosenttia. Myynti kasvoi kaikilla toimialoilla. Epävakaasta kesästä johtuen maakunnan mökkipaikkakunnilla ei kesäkauppa sujunut odotusten mukaisesti, kaupunkiyksiköiden myynti sen sijaan kävi hyvin.

Asiakasomistajien lukumäärä kasvoi tammi-kesäkuussa 2 157:llä. Kokonaismäärä kesäkuun lopussa oli 165 143. Asiakasomistajat saivat ostoistaan Bonusta 15,9 milj. euroa. Bonusta maksettiin 14,6 prosenttia edellistä vuotta enemmän. Pirkanmaan Osuuskaupan toiminnan tulos tammi-kesäkuussa oli 7,4 milj. euroa, joka oli edellisen vuoden tasolla.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070