Pirkanmaan Osuuskaupan alueen seitsemäs Ässäkenttä valmistui Sastamalaan


2.9.2014

Monitoimikenttää käytetään sekä koulupäivän aikana että vapaa-ajalla

Sastamalan Marttilan koulun uusi monitoimikenttä vihitään huomenna keskiviikkona käyttöön. Avajaiset ovat 3.9. klo 9.30 Marttilan koululla Sastamalassa.

Pirkanmaan Osuuskaupan vastuullisuusyhteistyössä paikalliset lapset ja nuoret ovat erityisen tärkeä kohderyhmä.
– Ässäkenttä tarjoaa lapsille ilmaisen ja monipuolisen liikuntamahdollisuuden sekä liikunta- ja välitunneilla että vapaa-ajalla. Liikuntaharrastukset auttavat jaksamaan ja opettavat yhteispeliin, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo monitoimikentän mahdollisuuksista.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen eri keinoin onkin S-ryhmän ja Palloliiton yhteistyön keskeinen tavoite.
– Aiemmin valmistuneiden kenttien käyttökokemukset ovat olleet hyvin positiivisia ja kentät ovat lisänneet koululaisten liikunta-aktiivisuutta. Tytöt ja pojat käyttävät kenttää tasapuolisesti. Monitoimikentät palvelevat koulupäivän ulkopuolella loistavasti myös lähialueen asukkaita, urheiluseuroja ja päiväkoteja, Palloliiton piirijohtaja Jarmo Tuomiranta lisää.

Tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Sastamalan Ässäkenttä on Pirkanmaan Osuuskaupan toimialueen seitsemäs Ässäkenttä. Valtakunnallisesti kenttiä on nyt 32.
– Kenttää käyttävät Marttilan koulun oppilaiden lisäksi kahden päiväkodin lapset ja lukiolaiset. Oppilaat odottavat innolla luokkansa omaa vuoroa ja välitunneilla kenttää ovat käyttäneet nekin lapset, jotka eivät muuten innostu liikunnasta, Marttilan koulun koulunjohtaja Mirka Järvinen kertoo.