Pirkanmaan Osuuskaupan alkuvuoden myynti yllätyksetön mutta palkitseminen täysin poikkeuksellista


26.9.2022

Pirkanmaan Osuuskaupan verollinen myynti kasvoi elokuun loppuun mennessä 10 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Toimialoista ravintolatoimialalla tehtiin jopa yli 30 prosentin harppaus edellisvuoteen nähden, kun ala elpyi koronarajoitusten purkautumisen myötä. Alkuvuoden tuloksesta käytetään loppuvuonna poikkeuksellisesti noin 3 miljoonaa ylimääräiseen asiakasomistajien palkitsemiseen.

Ravintolatoimialan kiivaasta kasvusta huolimatta myynti ei ole vielä palautunut koronaa edeltäneelle tasolle. Alalla on edelleen myös haasteena työvoiman saatavuus, minkä vuoksi esimerkiksi aukioloaikoihin on joissakin yksiköissä jouduttu tekemään tilapäisiä muutoksia.

Osuuskauppa investoi ravintolatoimialaan korona-aikana muun muassa avaamalla Keskustorille uuden karaokeravintolan Las Palmasin ja uudistamalla liikenneasemat Viinikassa ja Akaa-Toijalassa. Lisäksi Häijään liikenneasema siirtyi kesällä Pirkanmaan Osuuskaupan omistukseen. Tänä vuonna on tulossa vielä uusiakin avauksia: pubipuolen tulokas Koppi avataan Kalevaan lokakuussa ja Sokoksen uudet ravintolat kutsuvat ruokailemaan marras–joulukuussa.

Ennennäkemätön palkitseminen asiakasomistajille

Vaikka myynti on kasvanut niin päivittäis- ja käyttötavarakaupassa kuin ravintolatoimialalla, kiihtyvä inflaatio luo kuluttajille epävarmuutta ja keventää kukkaroita. Tämä on toiminut kimmokkeena sille, että Pirkanmaan Osuuskauppa toteuttaa asiakasomistajien arjen helpottamiseksi poikkeuksellisen lisäpalkitsemisen.

– Käytämme liiketoiminnan tulostamme toimintamme kehittämiseen tavoitteena entistä paremmat palvelut asiakasomistajille. Samaan aikaan on kuitenkin niin, että meidän täytyy reagoida aikaan. Tuloksemme antaa vaikeana aikana myöten ylimääräiselle palkitsemiselle, ja nyt jos koskaan on oikea aika toteuttaa se, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko.

Pirkanmaan Osuuskaupan hallitus on tehnyt päätöksen ylimääräisestä koko kuukauden kestävästä Bonus tuplana -kampanjasta. Ensi viikolla starttaavassa Kuulolla-äänestyksessä Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajat pääsevät vaikuttamaan siihen, saavatko he koko kuukauden Bonukset tuplana marraskuun vai joulukuun ostoista. Tämä merkitsee sitä, että asiakasomistajille maksetaan Pirkanmaan Osuuskaupan tuloksesta ylimääräisinä Bonuksina yhteensä noin 3 miljoonaa euroa.

– Olemme kulkeneet osuuskauppana pirkanmaalaisten rinnalla 120 vuotta, ja haluamme ottaa asiakasomistajiamme jatkossa entistä tiiviimmin mukaan päätöksentekoon. Kuulolla-äänestys on yksi tapa toteuttaa S olet sinä -ajatusta, Timo pohtii.

 

Lisätietoja:

Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070, timo.maki-ullakko@sok.fi