Pirkanmaa ei nuku – Lisää yö-Prismoja ja laajempia aukioloaikoja


25.5.2021

Lielahden ja Linnainmaan Prismojen asiakkaita palvellaan 31.5. alkaen ympäri vuorokauden, kun marketit siirtyvät 24/7-aukioloon. Aukioloajat laajenevat myös muissa Pirkanmaan Prismoissa ja S-marketeissa sekä parhaillaan uudistuvan Sale-ketjun myymälöissä. Yö-Prismat ovat kiinnostaneet asiakkaiden lisäksi laajalti myös uusia työntekijöitä.

Kesän korvalla tehtävien aukioloaikamuutosten tavoitteena on tarjota ruokakauppojen asiakkaille entistä parempaa palvelua mukautumalla erilaisiin rytmeihin ja elämäntilanteisiin. Laajat aukioloajat tarjoavat myös uudenlaisia työmahdollisuuksia ilta- ja yövirkuille.

Kivijalkakauppoihin kohdistuu esimerkiksi digitalisaation myötä yhä enemmän odotuksia olla verkkokaupan tapaan jatkuvasti asiakkaiden saatavilla. Aukioloaikamuutoksella vastataan kuluttajakäyttäytymisen muutokseen, jossa ihmisten kaupassakäyntitottumukset monipuolistuvat eikä asiointi ole enää sidottu tiettyyn yhtenäiseen vuorokausi- tai viikonpäivärytmiin.

– Koronan vuoksi laajennettujen aukiolojen myötä asiointiajoissa on tapahtunut vuoden aikana selvä muutos toisaalta aamun suuntaan mutta myös ilta- ja yö asioinnin suuntaan. Yhteiskunnassa ei eletä vain yhtä rytmiä – asiakkaita riittää vuorokauden ympäri. Kävijämäärien ja palautteiden perusteella laajemmat aukioloajat on toivottu parannus, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas.

Tuntumaa yöhommiin jo rekryssä: työhaastattelut keskiyöllä

Viime vuonna ympärivuorokautiseen aukioloon siirtyneissä Kalevan ja Pirkkalan Prismoissa yötyöstä on positiivisia kokemuksia: Aukioloaikojen laajentuminen on näkynyt myymälätyöskentelyn sujuvoitumisena. Ympärivuorokautinen aukiolo on mahdollistanut myymälän kuormanpurku- ja hyllytystyön osittaisen siirtymisen ruuhkaisilta aamun ja aamupäivän tunneilta ilta- ja yöaikaan, jolloin asiakkaita liikkuu vähemmän.

Pirkanmaan Osuuskaupalla työntekijöiden palautumiseen kiinnitetään työvuorosuunnittelussa erityistä huomiota. Halukkaita yövuorojen tekijöitä onkin löytynyt hyvin. Lielahdessa ja Linnainmaalla alkaviin yövuoroihin rekrytoitiin huhtikuussa lisää henkilökuntaa ja hakemuksia saatiin satapäin. Autenttisen tunnelman luomiseksi kandidaattien työhaastattelut järjestettiin Prismoissa poikkeuksellisesti keskellä yötä.

– 24/7-myymälän yötyö tietää valvomista, joten miksei työhaastattelujakin järjestettäisi tulevaan työaikaan pikkutunneilla, hymyilee Pirkanmaan Osuuskaupan rekrytointipäällikkö Heini Salo.

Pirkanmaan Osuuskaupan myymälöiden uudet aukioloajat

31.5. alkaen ympäri vuorokauden palvelevat Kalevan, Lielahden, Linnainmaan ja Pirkkalan Prismat.

Muiden Prismojen ja S-marketien minimiaukioloajat ovat ma-la klo 7-22 ja su klo 9-22. Osassa myymälöistä aukioloajat ovat minimiaukioloaikoja pidemmät. Poikkeavat aukioloajat ovat Ideaparkin Prismassa, joka elää kauppakeskuksen rytmissä.

Sale-ketjun osalta minimiaukiolot jakautuvat kolmeen ryhmään myymälän sijainnin perusteella: Kaupunkiyksiköt ovat auki vähintään ma-la 7-23 ja su 8-23. Lähiöissä sijaitsevat yksiköt vähintään ma-la 7-22 ja su 9-22. Maaseutuyksiköiden uudet aukioloajat on määritelty tapauskohtaisesti.

Pirkanmaan Osuuskaupan myymälöiden uudet aukioloajat ovat nähtävillä 31.5. alkaen osoitteessa: https://www.s-kanava.fi/web/pirkanmaa/myymalat-ja-palvelut

 

Lisätietoja:

Pirkanmaan Osuuskaupan Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas, karlos.kotkas@sok.fi, puh. 010 76 72520

Pirkanmaan Osuuskaupan S-market-ketjujohtaja Sami Laine, sami.laine@sok.fi, puh. 010 76 70093

Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Haapanen, asta.haapanen@sok.fi, puh. 010 76 72891

 

Pirkanmaan Osuuskauppa tarkoittaa ruokaa, palveluita ja loistavia asiakaskokemuksia. Meidät omistaa 207 000 asiakasomistajaa. Osuuskauppana tavoitteemme on luoda asiakkaillemme helpompia hetkiä ja lisätä hyvinvointia. Annamme toimintamme hyödyn asiakasomistajille edullisimpina hintoina, palkitsemisena ja vastuullisesti rakennetuilla, laadukkailla palveluilla yli sadassa liikepaikassa ja verkossa 3 000 työntekijän voimin.

 

Kuva: Lari Lappalainen