Pieni pirkkalalainen vaatebrändi päätti päästä Prisman hyllylle


14.2.2020

Cardon Collection on Pirkkalasta ponnistava kestävän muodin tekijä, joka sai alkunsa kahden kaveruksen huolesta vaatealan epäeettisyyteen ja kertakäyttökulutukseen. Ala tuottaa 10 % maailman hiilijalanjäljestä ja on toiseksi suurin vesistöjen saastuttaja. Lue alta, mitä Cardonin perustajan puhelinsoitto Kalevan Prisman käyttötavaraosaston Kimmolle sai aikaan.

Yhteistyö lähti liikkeelle puhelinsoitolla. Kerroin myyntipäällikkö Kimmo Blomqvistille tuotteistamme ja ideologiastamme. Toimintamallimme vaikutti hänestä kiinnostavalta ja sovimmekin tapaamisen asian eteenpäin viemiseksi. Tuntui mahtavalta päästä paikallisena toimijana viemään hyvää asiaa eteenpäin tällaisen yhteistyön avulla.

Tapaamisen lopputuloksena päätimme lähteä kokeilemaan pienimuotoista tuote-esittelyä Kalevan Prismassa, joka oli molemmille osapuolille helppo tapa testata toimintaa. Alustavat tulokset olivat lupaavia ja Osuuskauppa halusi jatkaa yhteistyötä eteenpäin.

Cardon Collectionin arvoihin lukeutuvat laatu, luotettavuus, kestävyys ja eettiset toimintatavat. Näitä kuvastaa myös Cardonin logo, kolme timanttia, jotka ovat kovassa paineessa muodostuneet täydelliseksi, mutta kuitenkin omiksi yksilöikseen. Cardon itsessään taas on kaktus, joka kasvaa maailman isoimmaksi niukimmissa olosuhteissa. Pelkästään logon ja nimen valitsemiseen käytettiin aikoinaan useampi kuukausi.

”Vastuullisuuteen ei ole oikotietä”

Brändin ajatus sai aikoinaan alkunsa turhautumisesta olemassa olevien vaatteiden laatu- ja vastuullisuusongelmiin. Tästä heräsikin ajatus tehdä asiat toisella tavalla, paremmin. Olemme alusta asti halunneet panostaa siihen, että oikoteitä ei oteta – suunnittelutyö ja valmistus tehdään mahdollisimman korkeita kriteereitä noudattaen.

Vaativa työ on kannattanut, sillä kun perusasiat on hoidettu kuntoon, on helppo mennä esittelemään itseään ja brändiämme eri tahoille. Kokonaisuudessa on tärkeää, että jokainen osa toimii. Puuvillafarmari Turkissa saa kohtuullisen korvauksen työstään, ympäristö huomioidaan valmistuksessa ja asiakkaat saavat laadukkaan tuotteen, jonka valmistusprosessit kestävät tarkastelua ja jokaiselle toimijalle tulee lisäarvoa tuotteen eri vaiheista. Asiakas on tietysti tärkeimmässä osassa kokonaisuutta ja mielenkiinnolla odotammekin, minkälaista palautetta Prisman asiakkailta tulee.

Rauno Pere, yrittäjä, Cardon Collection

Tuotteet ovat saatavilla Kalevan Prismasta viikosta 9 alkaen. Ihastu tuotteisiin www.cardoncollection.com