Pidä huolta nuoresta mielestä


21.9.2021

Meillä työskentelee vuosittain tuhansia nuoria, ja toimimme monelle nuorelle siltana työelämään. Viime vuonna Pirkanmaan Osuuskaupan lähes 3 000 työntekijästä 31 prosenttia oli alle 26-vuotiaita. Tänä vuonna meillä on ollut töissä satoja nuoria kesätyöntekijöitä, yli 700 Tutustu ja tienaa -harjoittelijaa ja kymmeniä TET-harjoittelijoita. Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että Pirkanmaan Osuuskaupalla on merkittävä rooli monen alueemme nuorten elämässä.

Kuulimme nuoria

Alkuvuonna pääsimme sukeltamaan nuorten ajatuksiin mielenterveydestä, kun joukko Lielahden koulun oppilaita teki mielenterveydestä kertovia lyhytelokuvia osana yhteistyötämme Tampereen elokuvajuhlien kanssa. Elokuvajuhlien palkintoseremoniassa koululaisten elokuvista voittajaksi valittiin taitavasti toteutettu skitsofreniaa käsittelevä animaatioelokuva Tomaatin mielessä. Koskettavassa Maskin takaa -nimisessä lyhytelokuvassa nuoret puhuvat esimerkiksi mielenterveysongelmien taustoista, arjessa pärjäämisen haasteista ja psykologille puhumisen vaikeudesta.

Nyt on aika pitää huolta

Korona-aika on lisännyt nuorten pahoinvointia ja ahdistuneisuutta, ja tämä näkyy matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen ruuhkautumisena koko Suomessa. Meillä ja monilla muilla on huoli nuorista, mutta meillä on myös voimaa vaikuttaa yhdessä.

Toivon Kärki ry:n ja MIELI ry:n yhteisen Pidä Huolta -hyväntekeväisyyshaasteen avulla kerätään loppuvuoden ajan rahaa nuorten mielenterveystyöhön yli 70 suomalaisen artistin voimin. Pirkanmaan Osuuskauppa on liittynyt osaksi LähiTapiolan ja S-ryhmän yhteistä puolen miljoonan euron kokonaislahjoitusta ja haastaa sinutkin mukaan auttamaan.

Tule sinäkin mukaan

Voit osallistua hyväntekeväisyyshaasteeseen lahjoittamalla pidahuolta.fi-sivuston kautta. Lahjoitustuotot ohjataan lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen. Suurin osa lahjoituksista kanavoidaan MIELI ry:n kautta keskustelupalvelu Sekasin-chattiin, jonka kautta tällä hetkellä pystytään auttamaan vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria. Lahjoitusrahoilla tuetaan myös nuorten mielenterveystaitojen vahvistamistyötä kouluissa.

Kiitos!

– –

Lielahden koulun oppilaiden lyhytelokuvat mielenterveydestä pääset katsomaan täällä:

Pirkanmaan Osuuskaupan lyhytelokuvakurssi – Tampere Film Festival