Persoonallisen keskusta-Prisman rakentaminen alkaa – mukaan kaksi suosikkiravintolaa


27.9.2022

Tampereen Sokoksen kokonaisuudistus on saavuttanut puolivälin. Loppuvuoden 2022 aikana viimeistellään ostospaikan kerroksia 1–4, joissa sijaitsevat Sokoksen kauneuden, muodin ja kodin osastot sekä ravintolat. Mittavat muutostyöt ovat ulottuneet osastojen sijoitteluun, miljööseen ja tuotteistukseen. Alkuvuodesta 2023 kiinteistön kerroksiin –1 ja –2 alkaa rakentua Suomen ensimmäinen suurkaupungin keskusta-Prisma, josta tulee monella tapaa uniikki yksilönsä. Muun muassa ikoniset suosikkiravintolat Evin ja Golden Unicorn avaavat ruokakaupan sisälle omat herkkupisteensä.

Kyseessä tulee olemaan Pirkanmaan kymmenes Prisma. Valikoimaa muodostaessa on nojattu vahvasti alkuvuodesta kerättyihin asiakastoiveisiin ja sokoslaisten asiantuntijuuteen – keskiössä ovat erityisesti keskustassa asuvien ja asioivien tarpeet. Päivittäistavaralle on varattu kokonaan kerros –1 ja käyttötavaralle –2.

– Kaksikerroksinen Prisma tulee tarkoittamaan asiakkaillemme ylivoimaisesti parasta edullisuuden, herkullisuuden ja laajan tarjooman yhdistelmää. Toiveita ja ideoita kuultiin keväällä eri kanavissa sekä asiakkailta että sokoslaisilta. Tämän pohjalta päätettiin, mihin tuotekategorioihin halutaan laaja valikoima vaativampaankin makuun – esimerkiksi pastoihin, öljyihin, kastikkeisiin ja kahveihin tulee spesiaalituotteita, Sokos-uudistuksesta vastaava hankepäällikkö Mikko Korpela kertoo.

Mikäli remontti etenee suunnitellusti, Prisman avajaisia juhlitaan syksyllä 2023.

– Asiointia helpottamaan Prismaan on tulossa oma suora sisäänkäyntinsä Hämeenkadun puolelle ja uudet kävelyportaat Hallituskadun puolelle. Tarkoitus on, että ruokakauppa pystytään pitämään auki koko muutostöiden ajan. Sokos Herkun huikeat ammattilaisemme jatkavat Prisman vihreissä, minkä lisäksi myös uusia työkavereita toivotetaan tervetulleiksi. Rekrytoinnit alkavat keväällä osoitteessa www.pokrekry.fi, Mikko vinkkaa.

Maailman makuja sukupolvien kokemuksella

Evinin ja Golden Unicornin myyntipisteissä tulee työskentelemään ravintoloiden oma henkilökunta. Lisäksi Sokoksen Prismaan on luvassa Fazer Myymäläleipomo sekä monipuolinen Ruokatori-palvelutiski.

– Asiakastoiveissa toistuivat Aasian ja Lähi-idän ruokakulttuurit sekä kasvisruoka, ja saamme nyt kelkkaan kyllä kovat kaverit. Molemmilla ravintoloilla on Tampereella pitkät perinteet ja intohimo hyvään ruokaan, joten tämä tuntui täydelliseltä matchilta. Grocerant-ilmiölle on isoa kysyntää, Mikko vahvistaa.

Golden Unicornilla on jo ennestään oma myyntipiste Kalevan Prisman ravintolakadulla. Myös Sokoksen Prismassa tullaan näkemään vaikutteita japanilaisesta, korealaisesta, thaimaalaisesta, kiinalaisesta ja vietnamilaisesta keittiöstä. Pieni maistiainen tulevasta saadaan jo tämän vuoden puolella, kun Golden Unicornin sushit ja erilaiset lämpimät ruoat tulevat Sokos Herkkuun saataville.

– Kalevan myyntipisteemme vastaanotto on ollut huikea ja inspiroinut meitä koko ajan lisää. Esimerkiksi viime viikolla toimme testiin teriyakiankkaa, tällä viikolla korealaiseen tyyliin tehtyjä frittisiipiä. Sokoksella nähdään freesi yhdistelmä sushia, perinteisiä pääruokia ja rentoa street foodia. Lisäksi haluamme tarjota myös vegaanisia vaihtoehtoja, kuten tofua korealaisittain ja thaimaalaista tahmariisiä, ravintoloitsija Danni Ma paljastaa.

Golden Unicornin juuret ulottuvat Dannin perheessä kolmenkymmenen vuoden päähän.

– Autenttiset maut ja laadukas tekeminen ovat aina olleet tärkeitä, vaikka sukupolvenvaihdoksen jälkeen ”me nuoret” olemmekin modernisoineet asioita. Opin tämän läheltä, kun kummitätini ohjasi Golden Unicornin keittiötä jämptillä otteella lähes seitsemänkymppiseksi saakka. Meille on kunnia-asia, että olemme saaneet edustaa aasialaisen keittiön ilosanomaa Suomen ravintolakentässä jo kolme vuosikymmentä.

Prismaan yhdistelmä tuttua ja uutta Eviniä

Pizzoistaan ja kebabeistaan tunnettu Evin sai alkunsa keväällä 2001, kun yhtiökumppanit Armi ja Kawa Tasin ostivat ja remontoivat Kalevasta pienen lounaskahvilan. Lämmin palvelu ja taidokkaasti valmistettu ruoka pistivät sanan kiirimään. Sittemmin perheyritys on palkittu Sammon Yrittäjien Vuoden Yrittäjänä ja voittanut Tamperelaisen yleisöäänestyksen kaupungin parhaana kebabravintolana viidesti peräkkäin. Kolme vuotta sitten Evin muutti Sammonkadulla isompiin tiloihin.

– Evin tarkoittaa kurdiksi rakkautta ja olemme alusta saakka halunneet, että se näkyy kaikessa tekemisessämme. Ravintolamme tarina saa nyt uudenlaisen luvun, kun pääsemme avaamaan oman myyntipisteen Prismaan. Tämä on meille merkityksellinen askel, josta kiitos kuuluu asiakkaillemme ja henkilökunnallemme, Kawa kiittää.

Evin tuo Prismaan raikkaan tuulahduksen Lähi-idän ja Välimeren makuja. Tuttujen annosten ohella listaa värittävät kevyemmöt kasvis- ja vegaaniruoat. Liharuokien valmistuksessa tullaan hyödyntämään lihanleikkuurobottia, joka leikkaa lihan hellävaraisesti ja tasaisesti antaen sille paremman maun. Samalla myös hävikki pienenee.

– Salaattibuffetin lisäksi myyntipisteellemme tulee meze-buffet, joka on osittain vegaaninen. Myös lämpimät kasvisruoat kuuluvat valikoimaan, kuten vegaaniset falafelimme, jotka on kehitetty Kawan syyrialaisen isoäidin reseptistä. Ei silti huolta – emme ole unohtaneet asiakkaidemme kestosuosikkeja eli kyllä, Sokoksen Prismasta saa myös kebabia ranskalaisilla, Aura-rullaa, iskenderiä ja gyrosta. Kuuntelemme toiveita herkällä korvalla, Kawa hymyilee.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Osuuskauppa, Sokos-kehityshankkeen hankepäällikkö Mikko Korpela, puh. 010 767 2597, mikko.korpela@sok.fi

Pirkanmaan Osuuskauppa, Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas, puh. 010 767 2520, karlos.kotkas@sok.fi

Kebab Pizzeria Evin, omistaja Kawa Tasin, 040 777 4547, kawatasin@gmail.com

Golden Unicorn, omistaja Danni Ma, 050 540 5718, danni.ma13913@gmail.com (EN)