Pasta Carbonara


10.9.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

2 annosta

 

pastaa kahdelle, esim. spaghetti tai linguine

½ pkt pekonia 

1 valkosipulinkynsi

½ tuore chili

2 dl kuohukerma

1 kananmunan keltuainen

1 dl  raastettua parmesania

kourallinen persiljaa (hienonnettua)

½ tl rouhittua mustapippuria

suolaa maun mukaan

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se. Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekoni tilkassa öljyä, lisää valkosipulinkynnet ja chili. Lisää kerma, parmesaani ja mausteet kun pekoni on pehmennyt.

Kaada pekoniseoksen päälle valmis keitetty pasta, keltuainen, persilja ja sekoita. Koristele chilillä, persiljalla ja mustapippurilla.