Parkanon uusi monitoimikenttä kannustaa lapsia liikkumaan


25.9.2013

Kenttää voi käyttää sekä koulupäivän aikana että vapaa-ajalla

Parkanon Keskustan koulun monitoimikenttä vihittiin tänään käyttöön. Pirkanmaan Osuuskauppa on ollut mukana tukemassa hanketta.

– Lapset voivat liikkua Ässäkentällä sekä liikunta- ja välitunneilla että vapaa-ajalla. Kaikilla ei ole mahdollisuutta osallistua kalliisiin liikuntaharrastuksiin. Ässäkentät tarjoavat ilmaisen ja mielekkään liikuntamahdollisuuden, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo.

Yhteistyöllä rakennettavat kentät tukevat koulun liikuntakasvatusta

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Viime syksynä kentät avattiin Mänttä-Vilppulaan Vilppulan yhteiskoululle, Lempäälän Lempoisten koululle ja Virtojen Rantatien koululle. Tänä syksynä saatiin kolme kenttää lisää: Parkanon lisäksi Ikaalisten Keskustan koululle ja Kangasalan Kirkkoharjun koululle.

– Parkanossa kenttää käyttävät päiväkodin lapset sekä ala-asteen ja yläasteen oppilaat, eli yhteensä lähemmäs 700 lasta ja nuorta. Kenttä on ollut jo nyt uskomattoman suosittu. Oppilaat keräävät peliporukoita ja kokoontuvat kentälle koulupäivän jälkeenkin. Kannustamme lapsia ja nuoria liikkumaan. Opetussuunnitelmassa on liikunnalle varattu kaksi oppituntia, mutta meillä Parkanossa viikkotunteja on kolme, Parkanon Keskustan koulun rehtori Kimmo Vesanto kertoo.

Lisätietoja:
Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, 010 7670070

Kuttikallion päiväkodin lapset lauloivat avajaisissa.