Panttikassit saapuivat Sokos Herkkuun


25.3.2019

Sokos Herkku haluaa helpottaa asiakkaitaan vastuullisten valintojen tekemisessä. Käyttöön on otettu kiertävät panttikassit, joiden avulla asiakkaat voivat kantaa ostoksensa kotiin vastuullisesti. Kassit valmistetaan ja huolletaan Lindströmillä.

Sokos Herkulle on tärkeää tehdä vastuullisesta kuluttamisesta helppoa. – Kukapa ei haluaisi olla vastuullinen, mutta aina siihen ei ole aikaa tai voimia. Vastuullisuuden toteuttaminen ei saa olla liian vaikeaa, toteaa ryhmäpäällikkö Mikko Korpela.

S-ryhmä on liittynyt mukaan kansainväliseen sitoumukseen, jonka tavoitteena on vähentää turhan muovin käyttöä, kehittää uudelleenkäytettäviä pakkauksia ja tehostaa kierrätystä. – S-ryhmän tavoitteena on esimerkiksi, että oma merkki -tuotteidemme pakkaukset ovat kierrätettäviä vuoteen 2022 loppuun mennessä. Sokoksella muovikassit muutettiin maksullisiksi, mikä vähensi niiden käyttöä huomattavasti, viestinnän asiantuntija Viivi Pärssinen kertoo.

Panttikassi on ekologinen valinta

Panttikassin saa käyttöönsä kaupan kassalta 5 euron panttia vastaan. Kun kassi palautuu kauppaan, saa siitä maksetun pantin takaisin. Likaantuneet tai rikkoutuneet kassit pestään ja huolletaan Lindströmin pesulassa. Säännöllisen pesun ja huollon avulla kassien elinkaari pyritään pitämään mahdollisimman pitkänä ja ympäristövaikutukset pieninä. – Ekologisuutensa lisäksi kassi on tehty kestävästä materiaalista ja sitä on miellyttävä käyttää, Pärssinen iloitsee.

Korpela uskoo kuluttajien suhtautuvan panttikasseihin positiivisesti. – Kiinnostusta on ollut jo ennen lanseerausta. Varmasti moni valitsee ilolla panttikassin ratkaisukseen.