Paikallinen ja omaleimainen Puisto


2.10.2017

Vain yhdellä ravintolalla on kaupunkimme kaunein ja keskeisin sijainti. Olkoon siis Puiston makumaisemakin yhtä komea ja kutsuva!

Koskipuiston rannassa nautitaan taivaallista pizzaa ja juurevaa suomalaista, johon ihastuu niin kieli kuin sielu. Esimerkiksi Pyhäjärven kuha – voi veljet! Miten hyviltä maistuvatkaan lähiseutujen tuoreet, raikkaat maut. Eirannon Akin ja kumppaneiden Pyhäjärvestä nostaman kuhan ei tarvitse teeskennellä mitään, sillä aito, puhdas luonnontuote on maailmanluokan aarre.

Entäpä kangasalalainen charolais-liha! Valkea lihakarja laiduntaa Karppilan tilan luonnonniityillä ja peltomäissä samalla perinnemaisemaa hoitaen. Paljon on maailmassa muuttunut, mutta Karppilan tila on ollut saman suvun hallussa ainakin vuodesta 1540. On siinä ehditty heinää niittää, karjasta huolta pitää – ja välillä istahtaa laitumen reunaan kuuntelemaan heinäsirkan siritystä.

Tämän päivän ruokailijoista yksi fleksaa, toinen on vegaani ja kolmas syö kaikkea paitsi katkarapuja. Kaikille tarjoamme parasta, mitä tiedämme. Kyllä Puiston alkupalojen vegaaninen parmesaani ja grillatut kasvikset voivat saada lihanystävänkin polvet notkahtamaan. Pääruoista puhumattakaan: vege on meillä täyteläistä raikkautta, sen lupaamme.

Hullun hommaa, mutta kyllä kannatti

Takon piippu, Frenckellin piippu… Vanhan teollisuuskaupungin savupiippujen joukossa on nyt kaksi pikkuveljeä: Puiston pizzauunien piiput. Neljän tonnin painoiset Di Fioren puu-uunit tuotiin Koskenrantaan Italiasta. Niitä me nyt lämmittelemme pirkanmaalaisilla klapeilla ja annamme pizzan tuoksua Hämeenkadulle asti. Italiasta tuli myös leikkeleiden siivutin – ferrarinpunainen Sirman – sekä meidän jäätelömestareidemme silmäterä, artesaanijäätelön valmistukseen sopiva jäätelökone.

Helpommallakin ravintolan olisi ehkä voinut perustaa, mutta tämä on se tapa, jolla me olemme yömme hyvin nukkuneet (vaikkakin umpiväsyneinä). Tehdään eikä tingitä! Maku on elämässä niin suuri ilo, että se saa mennä työtuntien ja vaivan edelle. Jäätelö on parhaimmillaan vastavalmistettuna ja juuri siivutettuna liha maistuu siltä miltä pitääkin. Tervetuloa maistelemaan!

Puistossa ei eksy

Puisto on pöytä kansallismaisemassa. Oikealla kuohuu koski ja edessä kohoaa Suomen suurin kanadanpoppeli. 1800-luvun loppupuolella rakennetusta Koskipuistosta on tullut kaupungin sydän ja syli. Kannattaa siis välillä nostaa katse lautaselta ja nauttia maisemasta. Tarjolla on Suomen hienoin ravintolanäköala – ja Tampereen järeimmät pakarat. Siellä ylhäällä ne ovat, Hämeensillan tutut patsaat!

Ihan tosi, eiköhän eletä niin että välillä naurattaakin! Emme halunneet Puistosta paikkaa, johon mennäkseen pitää tärkätä sekä vaatteensa että itsensä. Tule milloin vain omana itsenäsi, tarvitsitpa sitten heräämiskahvin, lounaan, pitkän illan tai mitä tahansa siltä väliltä. Tai tule vain ihmettelemään, mitä kaikkea lähellä tuotettua ja paikan päällä tehtyä meillä onkaan.

Puisto on myös kahvila ja erityisen herkullinen kauppa. Puiston Herkun valikoimaa ei ole mitoitettu isoksi vaan maut edellä huolella valiten. Osta mukaan vaikka tuoksuvan tuoretta Puiston leipurin leipomaa leipää, laatujuustoja, Dammenbergin Puistolle tekemää salmiakkisuklaata tai Pirkanmaan Paahtimon meille paahtamaa aromikasta kahvia. Ensi kesänä saadaan myös terassi auki, hurraa!

Onneksi on Puisto. Onneksi olette te, kaikki uudet asiakkaamme ja ystävämme.