Osuuskauppa mukana Nokian Kolmenkulman alueen kehittämisessä


4.5.2009

Tampereen, Nokian ja Ylöjärven kaupungit ovat käynnistäneet vuonna 2005 seutuyhteistyönä mittavan yritysaluehankkeen, joka tulee olemaan seutukunnan laajin. Pirkanmaan Osuuskauppa osallistuu uuden Kolmenkulman alueen palvelutarjonnan tuottamiseen asemakaavan mukaan vaiheittain. Osuuskaupan tavoitteena on kehittää vetovoimainen tilaa vievän kaupan ja matkailun kaupallinen alue Nokialle ja Tampereen läntiselle kaupunkiseudulle.

Osuuskaupalle alue on kiinnostava hyvän logistisen sijaintinsa Tampereen ohikulkutien ja Porin tien risteyskohdassa ja lähiasutusalueen kannalta. Kahdenkymmenen kilometrin säteellä alueesta asuu väestöä yli 100 000.

Ensimmäisessä vaiheessa osuuskaupan tavoitteena on rakentaa alueelle Kodin Terra ja Pirkanmaan suurin, tarjonnaltaan monipuolisin ABC-liikennemyymälä. Kodin Terra on monipuolinen myymälä, jossa keskitytään sisustamiseen, rakentamiseen, remontointiin sekä pihaan ja puutarhaan. Asiakasomistajille tarjotaan edullisia ja monipuolisia ratkaisuja kotiin, puutarhaan, piharakentamiseen ja vapaa-ajan asuntoon. Lisäksi Terrasta saa Bonusta S-Etukortilla.

Pirkanmaan Osuuskauppa ostaa Kodin Terran tontin Nokian kaupungilta, ja siinä on rakennusoikeutta noin 23 700 m2. Myymälän kokonaisalan on suunniteltu olevan yli 17 000 m2, ja siihen tulee Pirkanmaan alueen suurin katettu noutopiha. Autoileville asiakkaille pysäköintipaikkoja tulee noin 500. Tavoitteena on aloittaa työt tontilla keväällä 2009 ja käynnistää liiketoiminta keväällä 2010. Osuuskaupan tavoitteena on rakentaa lähivuosina Tampereen seutukunnalle kaksi Kodin Terraa, toinen Kolmenkulmaan ja toinen Lahdesjärvelle.

Uuteen ABC Kolmenkulman noin 3 500 m2 kokoiseen liikennemyymälään on suunniteltu mittarikentän lisäksi S-market, 800 asiakaspaikkainen ravintola, pesukatu ja jonkin verran ulosvuokrattavaa tilaa etumyymälöille. Osuuskaupalla on tällä hetkellä kuusi ABC-liikennemyymälää, mutta ei vielä polttonestekaupan palveluja Nokialla.

Ensimmäisen vaiheen kokonaiskustannukset – sekä Kodin Terra että ABC-liikennemyymälä – ovat yhteensä noin 33 miljoonaa euroa.. Kodin Terra tulee työllistämään 50-60 henkilöä ja ABC-liikennemyymälä noin 70.

Toisessa vaiheessa osuuskaupan tavoitteena on rakentaa tilaa vievälle kaupalle vuokrattavaa tilaa noin 6 000 m2.

Kokonaispinta-alaltaan Kolmenkulman kaavoitettava alue on runsaat 600 hehtaaria, ja jo yhdessä rakennettujen yritysalueiden kanssa se muodostaa yhteensä yli 850 hehtaarin yrityskeskittymän. Uudelle alueelle on arvioitu syntyvän yli 10 000 työpaikkaa. 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070

ABC-liikennemyymälästä toimialajohtaja Mirko Lännenpää, puh. 010 767 0075

Kodin Terrasta Prisma-ketjun johtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen, puh. 010 767 0082