Osuuskaupan ihmisten ja kulttuurin johtaja: ”Kun arki mullistui, välittäminen löysi uusia muotoja”


10.6.2020

Jokainen pirkanmaalainen oli uuden edessä tänä keväänä. Koronaepidemian myllertämä arki vaati ennennäkemätöntä malttia ja venymistä, välittämistä ja huolenpitoa. Niitä me totisesti näimme niin teiltä asiakasomistajilta kuin omistautuneilta työntekijöiltämmekin. Upeasti te olette vetäneet!

Pirkanmaan Osuuskaupan perustavoitteet ja olemassaolon tarkoitus eivät kriisin keskelläkään muuttuneet miksikään. Osuustoiminnallisuus itsessään pitää sisällään ajatuksen yhteiskunnallisesta vastuusta ja muista ihmisistä välittämisestä. Meidän halumme jokaisessa toimipisteessä on edelleen palvella sinua suurella sydämellä ja tuoda hyvinvointia ja helpotusta arkeesi. Tänä keväänä enemmän kuin koskaan iloiset kohtaamiset ja ystävälliset sanat tulivat tarpeeseen, vaikka välissä olikin suojapleksi.

Te asiakasomistajat olette hienosti tulleet mukaan talkoisiin ja huomioineet kauppojen turvallisuusohjeistukset. Lämmin kiitos siitä. Turvavälit, kassojen suojapleksit, aamun ensimmäisen tunnin rauhoittaminen riskiryhmille ja muut rajoitukset ovat olleet meidän tapamme välittää niin asiakkaista kuin työntekijöistämmekin, jotta kaikki voivat tuntea olonsa turvalliseksi toimipaikoissamme.

Pystyimme takaamaan ravintoloiden ja muiden suljettujen toimipaikkojemme henkilökunnalle töitä siellä, missä lisäkäsiä keväällä tarvittiin. Ylpeänä seurasin, miten uusiin tehtäviin siirtyneet työntekijät heittäytyivät loistavalla asenteella työhön, ja miten toimipaikkojen vakituiset työntekijät ottivat heidät lämpimästi vastaan. Nämä ammattilaiset olivat mukana takaamassa yhteiskunnan huoltovarmuutta. Huikeaa porukkaa!

Poikkeusolot ovat muokanneet myös vapaa-aikaamme. Perheen kesken on vietetty enemmän aikaa. Välittäminen ja vastuullisuus ovat löytäneet uudenlaisia muotoja. Ihmisten perusarvot ovat liikahtaneet vielä pykälän verran lisää oikeaan suuntaan. Kun emme päässeet harrastamaan omaa lajia, halaamaan sukulaista tai vaihtamaan kasvokkain kuulumisia ystäväporukassa, ymmärsimme itsellemme tärkeiden ihmisten ja asioiden arvon aivan uudella tavalla. Kun arki palaa normaaliksi, moni ennen itsestäänselvyys nouseekin vaalimisen arvoiseksi asiaksi.

Olen monesti tämän kriisin aikana muistellut presidentti Mauno Koiviston sanoja, joista sinäkin toivottavasti saat voimaa epävarmoina aikoina: ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.”

Pidetään huolta toisistamme.

Sari Pelli
Johtaja, ihmiset ja kulttuuri
Pirkanmaan Osuuskauppa