Osuuskaupalle ei tulla kesätöihin suhteilla vaan oikealla asenteella


30.12.2019

Vaikka pakkanen puree ja tuntuu, ettei kesä auringonpaisteineen ja kesälomineen voisi olla tämän kauempana, juuri nyt on aika miettiä, mitä sitä ensi kesänä tekisi. Pirkanmaan Osuuskaupalla ideoita kesäpuuhaksi voi olla jopa 500. Yhtä monta nuorta nimittäin palkataan Osuuskaupalle myyjiksi, liikennemyymälätyöntekijöiksi, tarjoilijoiksi sekä moniin muihin tehtäviin. Toimipaikasta riippumatta plakkarissa on kesän jälkeen arvokasta työkokemusta, josta on hyötyä työpolun tulevissakin mutkissa.

Kurvaa paikalle ja näytä kuka oot

Tänä keväänä Osuuskaupan rekrytiimi lähtee tien päälle etsimään parhaalla asenteella varustettuja pirkanmaalaisia nuoria. Haastattelut tehdään bussikiertueella niin, että etukäteen sähköisen hakemuksen jättänyt nuori saapuu haastatteluun silloin, kun bussi pysähtyy omalla kotipaikkakunnalla. Pyörillä kulkevan haastatteluhuoneen ohella haastatteluja järjestetään myös erillisinä tilaisuuksina Pirkanmaan Osuuskaupan konttorilla sekä muutamalla paikkakunnalla kouluilla.

Viime keväänä Pirkanmaan Osuuskaupalla kesätyöhaastatteluun kutsuttiin 2 000 nuorta, joista 450 sai kesätyöpaikan. Haastattelutalkoot olivat mittavat, sillä jokaiselle nuorelle haluttiin antaa positiivinen ensikosketus työelämään, ja näin ollen ihan jokainen kesätyötä hakenut nuori otettiin haastatteluun. Myös tänä vuonna jokainen paikkaa hakenut pääsee haastatteluun.

Kesätyö voi olla alku pidemmälle työsuhteelle

Osuuskaupan kesäduunia voivat hakea kesäkuun alkuun mennessä 17 vuotta täyttävät nuoret. Vastuullisiin, yötyötä tai yksin työskentelyä edellyttäviin tehtäviin vaatimuksena on kuitenkin maaginen täysi-ikäisyys. Ruoanvalmistukseen liittyviin työtehtäviin voivat hakea myös ravintola-alan opiskelijat, jotka ovat kesäkuun alkuun mennessä vähintään 16-vuotiaita.

Osa tarjolla olevista kesätöistä alkaa jo ennen pääsiäistä ja jatkuu sopimuksen mukaan kesän loppuun asti. Kesätyö on mahdollisuus tulla tutuksi työnantajalle sekä toimipaikalle, ja jos hommat luistavat ja työ maistuu, työtä voi olla mahdollista jatkaa syksyllä samassa tai jossakin toisessa Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikassa.

Tällä hetkellä noin 2 900 työntekijää työllistävälle Pirkanmaan Osuuskaupalle on myönnetty joulukuussa Suomen innostavimmat työpaikat 2019 -tunnustus, joka perustuu hienoihin tuloksiin vuoden 2019 henkilöstötutkimuksessa. Tunnustus on vahva viesti henkilöstön työtyytyväisyydestä, innostuneisuudesta ja halusta tehdä parhaansa yritykselle tärkeiden päämäärien saavuttamiseksi.

Kesätyön hakeminen

Jätä kesätyöhakemus 5.2. mennessä osoitteessa pokrekry.fi. Jos missaat dediksen, älä heitä toivoasi, vaan laitapa avoin hakemus tulemaan niin kutsu haastatteluun saattaa kilahtaa sähköpostiisi. Ilmesty sen jälkeen haastateltavaksi rekrybussiin tai käy haastattelussa haastattelutilaisuudessa.

Pokrekry-sivustolle päivitetään tuoretta infoa ennen kiertuetta, mutta rekrykiertuetta voi ja kannattaa ennen muuta seurata Osuuskaupan Instassa. Siellä rekrytiimi viestii mahdollisista keliolosuhteiden ja yllätysten aiheuttamista aikataulumuutoksista sekä tunnelmista tien päältä ja penkalta.

 

Alustava bussikiertueaikataulu (kellonajat suuntaa antavia)

18.2.

S-market Toijala klo 11.00

S-market Viiala klo 14.30

S-market Urjala klo 16.00

 

3.3.

Sale Eräjärvi klo 9.00

S-market Orivesi 10.30

Sale Länkipohja 13.30

Sale Korkeakoski 15.00

 

5.3.

S-market Parkano klo 10.00

Sale Karvia klo 13.00

 

4.3.

S-market Mänttä klo 9.00

S-market Virrat klo 12.00

S-market Ruovesi klo 14.30

 

Haastattelutilaisuudet

7.–8.2. Tampere, Prisma Koivistonkylä

17.2. Valkeakoski, HAMK auditorio (haetaan myös Pälkäneelle kesätyöntekijöitä)

19.2. Sastamala, Sylvään koulu (haetaan myös Mouhijärvelle kesätyöntekijöitä)

20.2. Ikaalinen, Ikaalisten yhteiskoulun lukio (haetaan myös Hämeenkyröön kesätyöntekijöitä)