Nutellannotkeaa ruoan kehittämistä Jenni Mattssonin tyyliin


1.8.2019

”Olen aina rakastanut ruokaa. Se synnyttää elämyksiä ja symboloi ennen kaikkea yhdessäoloa. Tietyt tuoksut, raaka-aineet ja ruoat muistuttavat usein tietyistä hetkistä tai henkilöistä. Oman lapsuuden rakkain makumuisto on ehdottomasti Nutella, jota mummon ystävä toi Saksasta. Tuo suklainen purkki iloa ja onnea – siitä ei vielä tuolloin ollut kuultukaan Suomen kamaralla.

Aloitin ravintola-alalla luonteelleni ominaisesti melko vauhdikkaasti ja jo 18-vuotiaana pyöritin Toijalassa pientä pubia. Vuosien saatossa työskentelin kahviloissa ja yökerhoissa esimiehenä, yrittäjänä, ravintolapäällikkönä, hotellipuolella… Lista on pitkä. Vilkkaissa työvuoroissa huomasin kerta toisensa jälkeen pohtivani, kuinka eri työvaiheet voisi tehdä ripeämmin ja mukavammin ja miten makuja olisi mahdollista viedä vieläkin syvemmälle.

Olen onnekas, sillä edellä mainittujen miettiminen on nykyisin työtäni. Johdan Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan kehitystiimiä, jonka tehtävä on uudistaa ravintoloidemme sekä Oma keittiö -palvelutiskiemme valikoimaa. Jengini rakentuu rautaisista ammattilaista, joiden intohimo inspiroi itseänikin päivittäin. On parasta, kun he silmät loistaen kertovat tuoreimmista trendeistä ja uusista ideoistaan, joita lähdetään yhdessä viemään eteenpäin teidän saatavillenne. Käväisimmepä toukokuussa Milanossa opintomatkallakin.

Ruoka on strategiatyön pohjalta nostettu keskiöön koko Pirkanmaan Osuuskaupassa. Juuri ilmestyneen Omassa kaupassa -lehden sivulta 5 pääset lukemaan lisää, miten työntekijämme osallistuvat tähän konkreettisesti. Keräämme jatkuvasti toimipaikoistamme palautetta, mitä tuotteita tai palveluita on toivottu. Aina saa tulla juttelemaan ja kertomaan kehitysehdotuksia. Olemme myymälöissä ja ravintoloissa teitä varten.

Ja Nutellasta vielä: se on muuten edelleen yksi luottoraaka-aineistani, kun pitää saada nopeasti suklaakakku aikaiseksi. Tarvitaan vain kaksi raaka-ainetta; Nutellaa ja kananmunia. Makeaa syksyä!”

Jenni Mattsson
Ruoan ryhmäpäällikkö