Nokian laavapesu paljasti auton todellisen värin


27.9.2019

Siinä missä ruotsalainen pesettää biilinsä keskimäärin kerran kuukaudessa, suomalaiset tyytyvät tilastojen mukaan pesaisuun kolme tai neljä kertaa vuodessa. Tällä pesusyklillä Pohjolan rapaisilla ja suolaisilla teillä menopelin maalipinta ehtii pinttyä, jolloin likakerros vaatii puhdistuakseen jo peruspesua ronskimman käsittelyn. Nokialaisten pesupulmien ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi Prisma Nokian viereen on avattu ABC CarWash ‑autopesupaikka, jonka ansiosta paikkakuntalaisten nelipyöräiset silmäterät erottuvat syksyn harmaasta automassasta kirkkaasti edukseen.

Helppo pesuelämys myös suurille autoille

ABC CarWash Nokialla on käytössä näyttävä laavavaahto, joka laskeutuu pesujärjestelmästä verhona auton päälle. Vaahtoa pesussa käytetään tavallista konepesua runsaammin, ja vaahto levittyy tasaisemmin auton pinnalle. Kaikkien ABC CarWash -pesupaikkojen pesuaineet ovat ympäristöystävällisiä.

Pesupaikalla on kaksi hallia, joiden pesukorkeus on 2,90 m ja -leveys 2,50 m. Pesulle mahtuu siis korkeakin ajoneuvo, esimerkiksi reilun kokoinen pakettiauto. Tekniikaltaan pesupaikka on roll-over-automaatti, jossa auto on paikallaan ja pesukone liikkuu auton ympärillä. Joustavuutta pesussa käyntiin tuovat laajat aukioloajat, helpot maksutavat sekä kahden hallin tarjoama läpäisykyky.

– Pesupaikka on aina auki, ja maksu hoituu kortilla tai helposti ABC-mobiililla, lupaa ABC polttoneste- ja autonpesukaupan myyntipäällikkö Timo Willandt.

ABC-mobiilisovellusta käytettäessä ennen pesupaikalle ajamista sovelluksesta valitaan haluttu pesuohjelma ja pesu maksetaan maksutolpan kohdalla ABC-mobiililla. Bonusta kertyy loppusumman mukaan, ja oman ekstransa tuovat vielä Pirkkalankin pesuhallista tutut värikkäät ledivalot, jotka ovat eritoten perheellisten pesulla kävijöiden mieleen.

– Takapenkillä jopa hiljennyttiin hetkeksi, ensimmäisten joukossa hallia kokeilemaan lähtenyt paikkakuntalainen naurahtaa ja toteaa pesulaadusta kysyttäessä, että oli jo melkein unohtanut omistavansa tummansinisen auton.

– Hyväksi tuli. Saa työkavereillekin todistettua, että auto ei epäilyistä huolimatta ole väriltään musta.

Laavapesu on tulossa myös Tampereelle

Nokian ja Pirkkalan lisäksi laavapesuun pääsevät pian myös Itä-Tampereella liikkuvat autoilijat. Marraskuun alkupuolella Prisma Linnainmaan yhteyteen avattavaan pesupaikkaan tulee niin ikään tuplahalli, eli omaa pesuvuoroa ei tarvitse Linnainmaankaan sohjoissa jonottaa pitkään.

ABC CarWash -pesupaikat on tuotu ruokakauppojen läheisyyteen siitä syystä, että auton pääsee pesettämään kätevästi kauppa-asioiden hoitamisen yhteydessä. Eikä Linnainmaa jää Tampereen viimeiseksi ABC CarWash -pesulaksi: alkuvuodesta harjat alkavat pyörähdellä kaupungin toisellakin laidalla.

Ennen vuodenvaihdetta ja pakkasia edessä on kuitenkin auton puhtaanapidon kannalta ehkä vuoden hankalimmat kelit, ja Timo vinkkaa, että juuri nyt on ruostepelkoisen oiva hetki käyttää auto vahapesussa.

– Suosittelen pesemään auton vähintään kerran kuukaudessa. Vahapesu kannattaa, koska lika ei sen jälkeen tartu niin helposti kiinni. Likahan rapauttaa maalipintaa, ja kun maalin alle pääsee vettä, auto alkaa ruostua. Säännöllinen pesu on helppo keino varmistaa, ettei auton arvo putoa ainakaan ruostevaurioiden takia, Timo ynnää.

 

Lisätietoja:

ABC polttoneste- ja autonpesukaupan myyntipäällikkö Timo Willandt, timo.willandt@sok.fi, 010 767 2898