Ne on henksuedut, jotka pitää Ritan tiellä


14.4.2023

Pokkilaisten henkilöstöeduista kertyy moneen talouteen vuodessa jopa tuhansien eurojen säästö. Suomen monipuolisimmat henkilöstöedut ovatkin yksi syy siihen, miksi reissunainen Rita Nyman on pysynyt aloillaan Prismassa – ja harrastanut ihan himona!

Ruoan verkkokaupan keräilijänä työskentelevä Rita aloitti Kalevan Prismassa kiireisenä koronakeväänä 2020. Keräilytyö sopi Ritalle kuin nenä päähän, sillä hän on aina pitänyt kaupassa käymisestä. Kun ostoksilla käy työkseen, käyttötavara- ja päivittäistavaravalikoimaa pääsee näkemään monipuolisesti.

– On kiinnostavaa seurata uutuustuotteiden menekkiä. Usein tulee itsekin kokeiltua niitä tuotteita, joiden huomaa trendaavan meidän verkkokaupan asiakkaiden keskuudessa. Sellaisia ovat vaikkapa eksoottiset satokausihedelmät, välipalat ja leivät, hän kertoo.

Muutkin arjen ja juhlan ostokset Rita keskittää Prismaan. Vuonna 2022 hän sai ostoksistaan henkilökunnan ostoetua yhteensä 700 euroa. Paisuvaa ostoetusummaa hän seuraa kätevästi S-mobiilista.

Tanssilavaharrastus liikuttaa ympäri Suomea

Verkkokaupan keräilytyössä Ritaa miellyttävät myös työajat ja niiden joustavuus.

– Opiskelen Tampereen yliopistossa varhaiskasvatusta ja teen keräilytyön ohella myös toista työtä iltasella. On hienoa, että minulle jää joustavan työajan myötä riittävästi aikaa vapaa-ajan tekemisille ja henkilöstöeduista nauttimiselle.

Pirteä Rita on vastikään palannut laivareissulta Tallinnasta, mutta tulevan kuukauden kalenteriin on jo lyöty lukkoon kokonaiset kolme uutta risteilyä.

– Pokkilaiselle laivamatkat ovat edullisempia, ja hyödynnän risteilyetua rakkaimman harrastukseni parissa. Käyn katsomassa iskelmälaulajien keikkoja ympäri Suomea ja vesillä useita kertoja vuodessa. Auton tankkaan useimmiten ABC:llä, ja autovakuutus on LähiTapiolassa, josta saan Bonusta.

Tanssilavakulttuuri on tullut vuosien varrella Ritalle erittäin tutuksi, ja etenkin Suvi Teräsniskaa hän on fanittanut antaumuksella.

– Olen nähnyt Suvin keikalla yhteensä jo 120 kertaa!

Henkilöstöedut

Ei mikään hento kuiskaus, vaan aito menomimmi! Risteilyetujen lisäksi Rita pitää etenkin pokkilaisten leffalippuedusta ja kaikkien työntekijöiden ja perheiden yhteisestä Särkänniemi-päivästä.

Edukkaat unet ja makuelämykset

Reissunaiselle myös S-ryhmän hotellietu on ollut kullan arvoinen: edullisimmillaan hotellihuoneen saa pokkilaisena 70 eurolla. Hotelliyöpymisen yhteydessä Ritan tulee usein myös ruokailtua S-ryhmän ravintoloissa, joissa henkilökuntaetuna saa 25 prosenttia alennusta ruoasta ja juomasta.

– Tapaksia Helsingissä, italialaista Jyväskylässä. Tampereella suosikkini on ehdottomasti Puiston monipuolinen brunssi. Harvassa paikassa saa paistaa itse aamiaisvohvelit!

Vaikka Rita matkustaa lähes viikoittain, Oulua pohjoisemmas tie ei ole vielä kertaakaan vienyt. Seuraavana haaveissa onkin reissu Pirkanmaan Osuuskaupan Kuusamon-mökille, jossa majoittuminen on työntekijöille huippuedullista.

Puisto-ravintola

Rita hyödyntää 25 prosentin ravintolaetua muun muassa Puiston herkullisella brunssilla.

Kulttuuria, kulttuuria!

Pokkilaisten laajoja liikunta-, hieronta- ja fysioterapiaetuja Rita ei ole vielä toistaiseksi hyödyntänyt.

– Reilut 10 000 askelta työpäivän aikana riittää minulle liikunnaksi. e-Passi-etua hyödynnän aina mieluummin kulttuuriin. Viime vuonna ostin lipun Tapsan tahdeille. Tänä vuonna menen katsomaan kesäteatterissa Irwin-musikaalia ja hankin loppuvuodelle konserttilipun.

Viime kesänä Rita pääsi ensi kertaa mukaan pokkilaisten vuosijuhliin, jotka olivat koronan vuoksi pari vuotta tauolla.

– Haloo Helsinki veti upean keikan Pyynikin illassa. Se oli minun aikanani eka pokkilaisten kokoontuminen isolla porukalla, enkä malta odottaa tämänvuotisia vuosijuhlia. Niistä tulee taatusti spektaakkeli.

Rohkeita kasvumahdollisuuksia

Ruoan verkkokaupan kasvu ja muuttuminen on ollut viimeisten vuosien aikana huimaa ja tuonut Ritan työhön paljon uutta. Työntekijöiden kasvupolkuihin ja kouluttautumiseen panostetaan Pirkanmaan Osuuskaupassa. Vuonna 2022 kaikkiaan 1400 työntekijää kouluttautui työn ohessa.

– Meillä on kiva tiimi, ja kaikki auttavat ja tukevat toisiaan. Olen oppinut paljon esimerkiksi palvelutiskityöskentelystä, jota pidin aiemmin heikkoutenani. Valmennuksissa ja tekemällä oppii, ja tämän vuoden henkilökohtaiseksi teemakseni olenkin valinnut rohkeuden. Harrastuspuolella se tarkoittaa sitä, että tavoitteeni on siirtyä lavan reunan katsojasta tanssilattialle joraamaan.

Ei taida tuottaa ongelmaa tälle tekijänaiselle!

 

Pirkanmaan Osuuskaupan henkilöstöetuja voivat hyödyntää kaikki Pirkanmaan Saleissa, S-marketeissa, Prismoissa, ABC-liikennemyymälöissä, Sokoksella, Emotioneissa, S-Pankissa sekä Pirkanmaan Osuuskaupan ravintoloissa ja pubeissa sekä konttorilla tukitoiminnoissa työskentelevät Pirkanmaan Osuuskaupan työntekijät. Ostoedun Pirkanmaan Osuuskauppa myöntää kaikille s-ryhmäläisille. Jutussa mainittujen etujen lisäksi Pirkanmaan Osuuskaupalla on myös muita osuuskauppakohtaisia henkilökuntaetuja.

Ritan ja muiden pokkilaisten työkaveriksi voi hakea osoitteessa pokrekry.fi