Musiikkiteatteri opettaa koululaisia arvostamaan erilaisuutta


29.12.2018

Tammikuussa Tampere-talolla nähdään lapsille suunnattua musiikkiteatteria: Asennoitumishoitumiskysymys käsittelee kiusaamista, erilaisuutta ja ulkopuolisuuden tunnetta.

Vuosina 2019-2021 pirkanmaalaiset 1.–2.-luokkalaiset pääsevät maksutta kokemaan kulttuurielämyksen Tampere-talolla. Tammikuisin järjestettävä koululaisten vierailu on osa Tampere-talon, Pirkanmaan Osuuskaupan ja Tampereen Sähkölaitoksen yhteistyöprojektia.

– Panostamme osuuskaupan vastuullisuusyhteistyössä erityisesti lapsiin ja nuoriin. Erilaisuuden rikkaus ja kiusaamisen vastainen työ on yhdistetty kiinnostavalla tavalla kulttuurielämykseen, joten tähän oli helppo lähteä mukaan, Pirkanmaan Osuuskaupan yrityskuvavastaava Viivi Pärssinen kertoo.

Musiikkiteatteri tärkeiden teemojen äärellä

Tammikuussa koululaisille esitettävässä Asennoitumishoitumiskysymyksessä valot, laulut ja lorut, koreografiat sekä samaistuttavat henkilöhahmot tuovat tärkeää teemaa esille lapsille ymmärrettävin keinoin. Henkilöhahmojen tarinoiden kautta muodostuvat Asennoitumishoitumiskysymyksen juoni ja sisältö, joka herättää katsojissa varmasti tunteita liittyen kiusaamiseen, erilaisuuteen ja ulkopuolisuuteen.

Näytelmän on käsikirjoittanut Janne Viitaniemi ja lavalla nähdään kahdeksan Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinja Musteen opiskelijaa.

Tampere-talo tutuksi

Koululaisvierailulla tutuksi tulleeseen kulttuuritaloon on mukava tulla uudelleenkin, vaikka oman perheen kanssa. Vierailulla yksi saattaa vaikuttua talon koosta, toinen esityksen juonesta ja kolmas aulan peilikatosta. Yhtä saattaa puraista jopa teatterikärpänen.

Lisätietoa yhteistyöstä: www.tampere-talo.fi