MobilePay on noussut nopeasti selvästi suosituimmaksi mobiilimaksutavaksi


7.3.2019

Prisma, S-market, Alepa ja Sale: Kaikissa S-ryhmän päivittäistavarakaupoissa voi nyt maksaa ostoksensa mobiilisti MobilePaylla ja kerätä samalla Bonukset. MobilePay on jo ohittanut muut mobiilimaksutavat S-ryhmän kaupoissa.

– Mobiilimaksaminen on ollut aiemmin hyvin vähäistä, vaikka meillä on jo jonkin aikaa käynyt maksuvälineenä ApplePay, Pivo ja GooglePay. Vaikka MobilePay tuotiin alkuvaiheessa vain osaan kaupoistamme, on se nopeasti ohittanut maksuvälineenä muut mobiilimaksamisen tavat S-ryhmässä. Eikä ihme, sillä MobilePayn kautta voi kerätä Bonukset ja se toimii kaikkien pankkien korteilla ja kaikilla yleisimmillä puhelinmalleilla, sanoo toimitusjohtaja Jari Annala SOK Liiketoiminta Oy:sta.

S-ryhmä toi MobilePay-maksutavan ensimmäisiin kauppoihinsa marraskuun lopussa ja kaikkiin Prismoihin tammikuussa. Tähän mennessä 25 000 asiakasomistajaa on tunnistautunut MobilePay-sovelluksessa saadakseen Bonukset.

Tästä viikosta alkaen MobilePaylla voi maksaa kaikissa S-ryhmän ruokakaupoissa. Myymälöitä on yhteensä 921 eri puolilla Suomea. Ainoastaan Foodmarket Herkku jää odottamaan kassajärjestelmän päivitystä. Seuraavaksi S-ryhmässä käännetään katse tulevaan. MobilePay-maksaminen aiotaan tuoda myös verkkokauppaan sekä tavarataloihin, hotelleihin, ravintoloihin ja liikennemyymälöihin. Näiden aikataulu tarkentuu myöhemmin.

– Olemme tyytyväisiä alkuvaiheen käyttöönottolukuihin ja uskomme niiden nousevan vauhdilla nyt, kun MobilePayllä voi maksaa kaikissa S-ryhmän päivittäistavarakaupoissa. Kehitämme palvelua jatkuvasti, jotta siitä saadaan kaikilla harvinaisemmillakin puhelinmalleilla yhtä sujuva. Kaiken kaikkiaan suomalaiset ottavat nyt innolla mobiilimaksamista käyttöön. Sovellustamme ladattiin viime vuonna enemmän kuin kahtena edellisvuotena yhteensä, iloitsee MobilePay Finlandin toimitusjohtaja Anniina Heinonen.

Bonusta saadakseen asiakkaan täytyy kerran tunnistautua S-ryhmän asiakasomistajaksi MobilePay-sovelluksessa. Tämän jälkeen sovellus muistaa tiedon asiakasomistajuudesta ja ostoksista kertyy Bonus riippumatta valitusta maksukortista. Tunnistautumisen jälkeen MobilePay-sovellus muistaa myös muut asiakasomistajan valitsemat palvelut, kuten sähköisen kuitin. S-ryhmän maksutapaetua kertyy, jos asiakasomistaja on tunnistautumisen lisäksi valinnut maksukortiksi S-Etukortti Visan. MobilePay-sovellus keskustelee esimerkiksi sähköisten kuittien osalta sujuvasti S-mobiilin kanssa, joka uusiutuu alkuvuodesta 2019. Lisäohjeita löytyy osoitteesta www.s-kanava.fi/mobilepay

Sovellus on ilmainen ja sopii kaikille pankista ja puhelinmallista riippumatta.