Makupajalla vietettiin Italia-iltaa


20.11.2018

Italialaisen huippukokin opastuksella kokattiin herkullinen menu yhdessä nautittavaksi.

Pirkanmaan Osuuskaupan koe- ja koulutuskeittiö Makupajalla laitetaan ruokaa ammattitason puitteissa. Ravintoloiden ja kauppojen henkilökunnalle keittiöllä on järjestetty paljon koulutuksia ja ruokavalmennuksia. – Panostamme näin henkilökunnan ruokaosaamisen kehittämiseen, itse testatuista resepteistä on luontevaa vinkata myös asiakkaille, Makupajan myyntipäällikkö Tytti Saxman kertoo ja jatkaa: – Tavoite on ollut, että voisimme järjestää kokkausiltoja myös asiakkaille.

Ensimmäistä asiakasiltaa Makupajalla päästiinkin viettämään marraskuussa Italia-teemalla. Palkitun italialaisen huippukokki Donato Carran johdolla valmistettiin neljän ruokalajin menu. Kurssin osallistujat pääsivät kukin vuorollaan valmistamaan ruokaa aitoon italialaiseen tyyliin. Pastan, risoton, foccaccian ja tiramisun valmistuksen niksit käytiin yhdessä läpi, joten italialaisten herkkujen valmistus onnistuu kurssilta saatujen reseptien pohjalta kotonakin.

Pasta keitettiin reilusti suolatussa vedessä juuri sopivasti al denteksi, ja kastiketta haudutettiin pitkään. – Pasta maistuu herkulliselle, ruoassa on juuri oikea kypsyys ja mahtavat aidot italialaiset maut, Tuija Järvi arvioi ja jatkaa: – Tätä tehdään kotonakin! Myös risoton valmistustapa oli osalle kurssilaisista uusi. – En ole ennen tehnyt risottoa ilman voita, nyt käytettiin vain oliiviöljyä, Terhi Heineva-Mattheos kertoo. – Risotto tuntui ihanan kermaiselta vaikka se tehtiin myös ilman kermaa!

Koko illan ajan Makupajalla nautittiin autenttisesta italialaisesta tunnelmasta. – Kun kuulin kurssista, halusin ehdottomasti mukaan aistimaan italialaista tunnelmaa ja oppimaan lisää juuri italialaisesta ruoasta, Johanna Oittinen kertoo. Kurssin osallistujia yhdistääkin rakkaus Italiaa kohtaan ja illan päätteeksi ruokapöydän ääressä keskustelut kääntyvät luontevasti matka- ja ruokamuistoihin.