Määrää ja laatua – osuuskaupan kesätyöhaastatteluun saapui satoja upeita hakijoita


9.2.2018

Jyväskylän kauppakorkeakoulussa opiskeleva Lauri Knuutila, 22, oli löytänyt tiedon osuuskaupan kesäduunirekrysta workyours.fi-nettisivulta kuultuaan asiasta kavereiltaan. Tampereelle nuorta miestä vetää työtoiveiden lisäksi tyttöystävä. – Haen töihin kassa- ja asiakaspalvelutehtäviin sekä varastoon, Lauri paljastaa haastattelusta päästyään. Vaikka paikalla on satoja hakijoita samaan aikaan, Lauri kertoo kaiken käyneen sujuvasti. – Yllättävän nopeasti pääsin haastatteluun ja hyvin meni ainakin omasta mielestäni, Lauri hymyilee.

Myös 18-vuotias Tampereen Yhteiskoulun lukion abiturientti Noora Kontoniemi kiittelee haastattelutapahtuman organisointia. Noora oli huomannut tiedon kesätyörekrytoinnista Facebookissa, kuten moni hänen kaverinsakin. – Tosi moni kavereistakin on hakenut ja tullut haastateltavaksi, itse haen myyjän töitä.

Molemmat nuoret kiittelevät kaikkien hakijoiden mahdollisuutta päästä haastatteluun, mutta ovat myös sitä mieltä, että jotain karsintaa olisi voinut suorittaa etukäteenkin. – Se helpottaisi varmasti niin hakijoiden kuin haastattelijoidenkin työtä, Noora toteaa.

Yksi haastattelijoista on S-market Kalevan marketpäällikkö Essi Porola, joka hymyillen ottaa vastaan hakijan toisensa jälkeen. Liukuhihnamaisesta tehokkuudesta huolimatta Essi vakuuttaa, että lyhyessäkin ajassa pääsee hyvin perille hakijan persoonasta ja soveltuvuudesta työhön. Karsinta sen sijaan tuottaa kuulemma vaikeuksia. – Tosi paljon ihania, oikeasti potentiaalisia hakijoita, joiden välillä on tosi vaikea tehdä valintaa, Essi kertoo. – Mutta onhan se mahtavaa, että meidän tarjoama työ kiinnostaa näin monia upeita tyyppejä, Essi päättää ja pyytää seuraavan hakijan istumaan haastattelupöydän ääreen.