Lisää työpaikkoja Tampereen Linnainmaalle


13.3.2009

Tampereen Linnainmaalla sijaitsevan S-marketin laajennus Prismaksi aloitettiin huhtikuussa 2008. Uuden Prisman harjannostajaiset pidetään perjantaina 30. tammikuuta 2009 kello 14.00, osoitteessa Liikekatu 3.

Laajennus tuo monipuoliset lähipalvelut noin 14 000 osuuskaupan asiakasomistajaperheelle, jotka asuvat Prisman läheisyydessä. Keskus tuo oheispalveluineen myös lisää työpaikkoja alueelle. Nykyisin S-market Linnainmaa työllistää noin 80 henkilöä, mutta Prisman myötä henkilöstömäärä lähes kaksinkertaistuu; työntekijät koulutetaan monipuolisesti tämän vuoden aikana.

Laajennushankkeessa panostetaan energiansäästöön. Prisman kiinteistössä hyödynnetään maalämpöä ja ilmalämpöpumppuja sekä rakenteilla olevassa pysäköintihallissa käytetään sähköä säästäviä led-loisteputkia.

Uusi Prisma parantaa väestömäärältään kasvavan Koillis-Tampereen palvelutarjontaa erityisesti käyttötavaran osalta. Monipuolinen käyttötavaravalikoima koostuu pukeutumisen, viihteen ja kodintekniikan, kodin, urheilun sekä rakentamisen ja remontoinnin tuotteista. Myös päivittäistavaravalikoima laajenee, ja päivittäistavaraosasto valmistuu jo toukokuussa. Lisäksi keskukseen tulee monipuolinen ravintolamaailma, jonka muodostavat Buffa, Hesburger, Presso ja Rosso Express. Palveluvalikoimaa täydentävät Alko ja muut oheispalvelut.

Laajennushankkeen aikana osa nykyisestä S-market-kiinteistöstä puretaan ja saneerataan. Uutta liiketilaa rakennetaan lähes 6 770 m² ja lämmintä pysäköintitilaa yli 14 400 m². Liiketiloista 11 000 m² tulee Prisman käyttöön ja noin 1 000 m² oheispalveluille.

Polttonestejakelu Linnainmaan ABC-automaattiasemalla on keskeytynyt pysäköintihallin rakentamisen ajaksi, mutta jatkuu normaalisti uuden Prisman yhteydessä. Piha-alueelle tulee 368 pysäköintipaikkaa ja lämpimään pysäköintihalliin 414. Rakentamisen aikana pysäköintipaikkojen määrä on tilapäisesti vähentynyt. Myös liikennejärjestelyt muuttuvat ja ajo tontille helpottuu.

Rakennushankkeen arkkitehti on Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Toni Väisänen ja pääurakoitsijana toimii Visura Oy. Työmaa työllistää keskimäärin 100 henkilöä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 27 miljoonaa euroa. Tavoitteena on avata Prisma-keskus loppuvuodesta 2009. Prismajohtajana tulee toimimaan Asta Kantola.

Pirkanmaan Osuuskauppa toimii vuokralaisena kiinteistössä, jonka omistaa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman tytäryhtiö Upper Limit Oy.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070

Prisma-ketjun johtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen, puh. 010 767 0082