Linnainmaan Prismaan käsiskannerit – tuotteet suoraan hyllystä ostoskassiin ja maksu pikakassalla yhdellä viivakoodilla


16.2.2021

Linnainmaan Prisman asiakkaat pääsevät tästä päivästä alkaen kokeilemaan ensimmäisinä Pirkanmaalla uutta Kerää ja skannaa -palvelua. Kyseessä on asiointiaikaa säästävä käsiskanneri, jolla asiakas lukee sitä mukaa tuotteidensa viivakoodit, kun kerää niitä ostoskassiinsa myymälää kiertäessä. Kauppareissun lopuksi asiakas maksaa pikakassalla koontikuitin, eikä näin ollen joudu jonottamaan perinteisellä kassalla tai purkamaan ostoksia hihnalle ja pakkaamaan niitä uudestaan.

Käsiskanneri napataan kauppareissulla heti myymälän sisäänkäynnistä matkaan ja rekisteröidään käyttöön omalla S-Etukortilla. Jos omaa ostoskassia ei ole mukana, ensimmäisenä kannattaa skannata muutama muovikassi ja asettaa ne koriin tai kärryyn. Tämän jälkeen asiakas kiertää myymälässä normaalisti ja skannaa jokaisen tuotteen sitä mukaa, kun ottaa ne hyllystä. Käsiskannerin palautuspiste löytyy pikakassojen luota. Palautuksen yhteydessä tulostuu koontikuitti, jonka viivakoodin lukemalla asiakas maksaa pikakassalla ostosten kokonaissumman.

– Käsiskannerit säästävät aikaa erityisesti isojen ruokaostosten yhteydessä, kun ei tarvitse odottaa perinteiselle kassalle ja laittaa tuotteita yksitellen liukuhihnalle ja pakata niitä enää uudestaan. Skannatut tuotteet maksetaan pikakassalla yhtä kuittia näyttämällä, eli asiakas pääsee vähän niin kuin ohituskaistan kautta kaupasta ulos. Käsiskannerin käyttämistä ei tarvitse etukäteen jännittää, sillä henkilökunta auttaa mielellään sen käytössä ja desinfioi laitteet huolellisesti jokaisen asiakkaan jälkeen, Pirkanmaan Osuuskaupan Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas rohkaisee.


Kuva: Lari Lappalainen

Käyttökokemusten kautta kiikaroidaan tulevaa

Kerää ja skannaa -palvelu on jo vakiintunut maksamismuoto Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. S-ryhmä on Suomessa palvelun edelläkävijä, ja käsiskannereita on Pirkanmaan Osuuskaupan lisäksi pilotoitu muun muassa HOK-Elannolla. Kyseessä on toistaiseksi vain S-ryhmän asiakasomistajille tarjottava palvelu, sillä skanneri rekisteröidään käyttöön omalla S-Etukortilla. Laitteen käyttäjän tulee olla täysi-ikäinen.

– Etsimme jatkuvasti uusia arkea ja asiointia helpottavia ratkaisuja. Kerää ja skannaa -palvelusta on saatu muista osuuskaupoista tosi hyviä kokemuksia ja palautetta asiakkailta, joten halusimme laitteet ehdottomasti myös meille kokeiluun. Linnainmaan Prisma on Pirkanmaan alueen ensimmäinen kauppa, jossa näitä pääsee testaamaan. Kokeilujakson jälkeen pohdimme laitteiden jatkoa ja käyttöönottamista myös muissa toimipaikoissamme, Karlos vihjaa.

Skannerin nopeus testataan ostosrallissa – livelähetys Aamulehden sivuilla

Pirkanmaan Osuuskaupan Facebookissa oli viikonlopun aikana mahdollisuus osallistua Kerää ja skannaa -ostosrallin arvontaan, jonka voittaja pääsee huomenna kokeilemaan paitsi uuden käsiskannerin, myös omien jalkojensa ripeyttä. Palkinnoksi voittaja saa ilmaiseksi kaikki ruokatuotteet, jotka ehtii neljän minuutin aikana ottaa hyllystä ja skannata kärryyn. Kerää ja skannaa -ostosrallia pääsee seuraamaan keskiviikkona 17.2. klo 9 alkaen Aamulehden verkkosivuilla livenä osoitteessa www.aamulehti.fi.

 

Lisätietoja:
Pirkanmaan Osuuskaupan Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas, p. 010 767 2520, karlos.kotkas@sok.fi