Lentopalloammattilaisen pallo lentää, kun syö hyvin


4.3.2021

Vieras keittokomerossa on haastattelusarja, jossa pirkanmaalaiset kertovat herkullisesta arjestaan. Tällä kertaa vieraana on Pirkanmaan Osuuskaupan kummipelaaja Aleksi Kaatrasalo Akaa-Volley-lentopalloseurasta. Aleksille maistuu erityisesti italialainen ruoka. Uutta pohdiskeltavaa keittiöhommiin tuo perheen vauva, joka alkaa keväällä maistella kiinteitä ruokia.

1. Mitä löytyy viimeisimmiltä ostoskuiteiltasi?

Ihan tavallisia arkiruokia: kanaa, jauhelihaa ja salaatteja. Banaaneja tulee ostettua lähes jokaisella kauppareissulla.

2. Millainen ruoanlaittaja olet?

Vaimo valmistaa suuren osan ruoistamme, mutta minäkin kokkaan. On myös mukavaa tehdä ruokaa yhdessä. Ruoka valmistetaan meillä laadukkaista raaka-aineista alusta loppuun itse. Bravuurejani ovat kana-avokado-pasta ja kylmäsavulohipasta.

3. Miten huolehdit urheilijana hyvinvoinnistasi ravinnon avulla?

Jos ei syö riittävästi hyvää ruokaa, ei kehity ja alkaa väsyttää. Syön joka päivä aamupalan, lounaan, päivällisen ja lisäksi pari välipalaa.

4. Miten hyödynnät S-mobiilista löytyvää ravintolaskuria?

Sen kautta on mukava seurata, mitä kaupasta tulee ostettua. Laskuri on kertonut, että syön liian vähän kuituja. Sokeria saan laskurin mukaan liikaa, mutta se tulee onneksi kuitenkin hedelmistä.

5. Millä ruoka-annoksella pelastat päivän?

Viikonloppuisin teemme pizzaa, johon tulee täytteeksi jauhelihaa, vuohenjuustoa, tomaattia ja punasipulia. Komeuden päälle nakataan tuoretta rucolaa ja valkosipuliöljyä. Nam!

6. Paras makumuistosi?

Viisi vuotta sitten lomailin Italiassa, ja sikäläinen keittiö jätti paljon hyviä makumuistoja. Etenkin sitruunajäätelö vei kielen mennessään!

7. Mikä on mieleenpainuvin keittiökommelluksesi?

Leivoimme vaimon kanssa isomman satsin saaristolaisleipää. Jätimme taikinan turpoamaan ja lähdimme piipahtamaan jossakin. Kun palasimme kotiin, saimme siivota paisunutta taikinaa pöydiltä ja lattioilta. Taikinaa onneksi silti riitti ja leivästä tuli oikein hyvää!

8. Tänä keväänä…

Vauvamme alkaa syödä kiinteää ruokaa. Ajatuksena on valmistaa vauvalle itse soseita tuoreista raaka-aineista.