Lehmäpiirros ei syntynyt kommelluksitta


28.7.2014

Pirkanmaan Osuuskauppa järjesti keväällä jo kolmatta kertaa kestokassin kuvituskilpailun peruskoulujen 1.-6. luokille. Aiheena oli Mistä ruoka tulee?.

Alakoululaiset tarttuivat teemaan jälleen innolla ja kilpailun aihe näkyi monipuolisesti ja värikkäästi kaikissa saapuneissa töissä. Osuuskaupan raati joutuikin vaikean urakan eteen valitessaan iloisten ja kekseliäiden töiden joukosta viisi työtä yleisöäänestykseen S-kanavalle. Valitut työt olivat äänestettävissä kaksi viikkoa, minä aikana ääniä annettiin kaikkiaan huikeat 936 kappaletta.

Voittajaksi selviytyi ekaluokkalaisen Oona Mattilan työ Lehmä kesälaitumella, joka keräsi annetuista äänistä peräti 40,8 % (382 ääntä). Oonan luokka 1B Lempäälän Kuljun koulusta palkittiin 500 eurolla, jonka luokka päätti käyttää iPadin hankintaan tiedonhakua ja oppimista helpottamaan.

Lehmäpiirros ei kuitenkaan syntynyt ilman kommelluksia. Oonan piti aloittaa alusta, kun joku pojista oli halunnut jättää kädenjälkensä ensimmäiseen piirrokseen. Hienoa siis, että pienen taiteilijan ahkeruus ja koko luokan into tulivat palkituksi kuvituskisan voiton myötä.

1B:llä oli paljon näkemyksiä siitä, mistä ruoka tulee. He kertoivat piirtämistään aiheista: paalinkuormaaja, marjanpoimija metsässä, maissipelto…

Pohdittiin luokassa myös sitäkin, montako ampiaista piirustuksessa on ja kuinka moni oli joskus saanut ampiaisenpiston. Kesään kuuluu monenlaista.

Lehmäkasseja on myynnissä rajoitettu määrä, tule ostamaan omasi 1,20 euron hintaan. Kassissa kulkevat kätevästi vaikkapa uikkarit ja pyyhe rannalle!