Lanttulaatikko


30.11.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

1–2 laatikkoa

 

1 ½ kg lanttua

1 dl keitinlientä

2 dl kuohukermaa

1 dl korppujauhoja

2 kananmunaa

1 dl tummaa siirappia

½ tl jauhettua inkivääriä

ripaus rouhittua valkopippuria

5 dl vettä

1 tl suolaa

 

Kuori ja paloittele lantut. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinvesi. Soseuta lantut. Sekoita 1 dl keitinvettä, kerma ja korppujauhot keskenään. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seos lanttusoseeseen. Sekoita mukaan kananmunat, siirappi ja mausteet. Kaada tasaiseksi sekoitettu seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 l). Kuvioi pinta lusikalla painellen ja ripottele korppujauhot päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia.

 

 

 

 

 

 

VEGAANINEN LANTTULAATIKKO

 

neljälle

 

200 g lanttusosetta

1 dl kaurakermaa

2 rkl korppujauhoja

½ dl siirappia

1 rkl korppujauhoja (pinnalle)

hyppysellinen suolaa

hyppysellinen muskottipähkinää

hyppysellinen kanelia

vegaanista kananmunan korviketta 

(pakkauksen ohjeen mukaan yhtä

kananmunaa vastaava määrä)

 

 

Sekoita lanttusose, kaurakerma, korppujauhot, siirappi, mausteet ja vegaaninen kananmunankorvike keskenään. Laita massa haluamasi kokoisiin vuokiin ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 150 asteessa 45–60 min vuoan koosta riippuen.