Länsi-Tampereen vehreälle asuinalueelle uusi S-market palvelemaan kasvavaa asukasmäärää – myös muuta myymäläverkostoa uudistetaan


15.5.2024

Suomen suurin ruokakauppaketju S-market kasvattaa ja uudistaa myymäläverkostoaan Pirkanmaalla. Länsi-Tampereelle alkaa rakentua S-market Lamminpää, ja nykyisistä myymälöistä uudistetaan Oriveden, Lempäälän ja Ikaalisten S-marketit. Samalla saadaan päätökseen muutama vuosi sitten alkaneet, koko Pirkanmaan S-market-verkostoon kohdistuneet mittavat parannustyöt. Kevään aikana vahvistuu myös toisen Pirkanmaalle avattavan uuden S-marketin avaus.

S-market Lamminpää tulee sijoittumaan vilkkaiden kulkuyhteyksien varrelle osoitteeseen Nauhakuja 2. Lähialueelle on nousemassa lähes 30 kerrostalon kokonaisuus, mikä tulee tarkoittamaan noin 1 200 uutta asukasta.

Tavoitteena on päästä aloittamaan noin 1000-neliöisen kaupan rakentaminen tulevana syksynä.

– Tampereen vetovoima näkyy ja tuntuu myös Lamminpäässä. S-market tuo kasvavan ja kehittyvän alueen ytimeen helpon, nopean ja edullisen vaihtoehdon arjen ruokakauppaostoksiin, jotka eivät vaadi autoa tai pidempää kauppareissua hypermarketissa. Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, pääsemme juhlimaan avajaisia yhdessä asiakkaiden kanssa huhtikuussa 2025, Pirkanmaan Osuuskaupan S-market-ketjujohtaja Sami Laine iloitsee.

Henkilökunnan rekrytointi alkaa alkuvuodesta 2025.

– Meille tulee Lamminpäähän noin 14 paikkaa auki. Mikäli ruoka ja asiakaspalvelu ovat sinun juttusi, kannattaa ehdottomasti seurailla vuodenvaihteen jälkeen osoitetta pokrekry.fi ja laittaa hakemusta sisään. Lähdemme kokoamaan uuteen toimipaikkaan huipputiimiä ja haluamme tarjota kullekin tekijälle elämään sopivan työn, joka joustaa eri tilanteiden mukaan, Sami lupaa.

Raikkaan miljöön ohella rakentamisen ytimessä on energiatehokkuus: S-market Lamminpäästä tulee oman toimintansa osalta päästötön toimipaikka. Kaupan kylmäjärjestelmän kylmäaineena tullaan käyttämään luonnollista hiilidioksidikylmäainetta ja kylmäjärjestelmän energiankulutus pyritään minimoimaan ovellisilla kylmäkalusteilla. Kylmäprosessissa syntyy kuitenkin aina myös hukkalämpöä, joka saadaan hyödynnettyä tehokkaasti lattialämmityksessä.

Valaistus puolestaan toteutetaan säädettävillä led-valaisimilla, jotka mahdollistavat pienen energiankulutuksen lisäksi tilaan miellyttävän kirkkauden. Toimipaikan omaa energiantuotantoa varten varaudutaan aurinkopaneelien asentamiseen. Ennestään Pirkanmaalla on yhteensä 12 oman toimintansa osalta päästötöntä S-marketia.

Elämä on ruokaa – ja sujuvia kauppareissuja

Vehreästä luonnostaan tunnetussa Lamminpäässä asuu paljon pien- ja lapsitalouksia, mikä tulee näkymään vahvasti myös S-marketin valikoimassa ja palveluissa.

– Lamminpään edullisin ja monipuolisin ruokakori elämän eri hetkiin tulee olemaan S-marketin tärkein tehtävä. Asiakasanalytiikasta on nähtävissä, että alueella tykätään kokeilla rohkeasti uutuustuotteita ja kokataan paljon kotona. Samoin edullinen hinta painaa ostopäätöksessä paljon. Juuri Lamminpään alueen asukkaille osuvaa valikoimaa onkin lähdetty piirtämään erityisesti näiden asioiden ympärille, mutta asiakkaat voivat ehdottomasti kertoa myös omia tuotetoiveitaan osoitteessa sinuntoive.fi sekä tietysti aina kaupan henkilökunnalle, Sami vinkkaa.

Myös helppoutta ja nopeutta arvostaville on luvassa hyviä uutisia.

– Välipalan, eväiden tai unohtuneen maitopurkin hakijat voivat piipata ostoksensa kätevästi pikakassoilla. Valikoiman osalta laadukkaiden tuorevalmisruokien ohella kauppaan saadaan myös pullantuoksuinen paistopiste. Ja vaikkei S-marketin pinta-ala ihan veny palvelutiskille, Prisman koko valikoimaan pääsee pian Lamminpäässäkin käsiksi: uuden S-marketin pihaan tulee ruoan verkkokaupan noutolokerikko, Sami jatkaa.

Ei mitään pikku pintaremppoja

Pirkanmaan kaikki S-marketit on viime vuosien aikana uudistettu läpikotaisin niin miljöön, valikoiman kuin energiatehokkuudenkin osalta. Vielä on vuorossa muutama myymälä.

S-market Oriveden muutostyöt alkoivat aiemmin tänä keväänä ja valmistuvat huomenna torstaina. S-market Lempäälän uudistus alkaa heti perään kesäkuussa ja valmistunee marraskuussa. S-market Ikaalinen taas uudistuu tulevana syksynä, syyskuusta marraskuuhun. Ylöjärvellä ja Valkeakoskella puolestaan ovat käynnissä S-marketien muutostyöt Prismoiksi.

Pirkanmaan Osuuskaupalla on tällä hetkellä 26 S-marketia. Lamminpään lisäksi suunnitelmissa on päästä aloittamaan Pirkanmaalla myös toisen uuden S-marketin rakentaminen vielä tänä vuonna.

– Kunhan rakennuslupa-asiat ovat varmistuneet, pääsemme kertomaan lisää – toivottavasti jo lähiviikkoina. Lamminpää ja tämä toinen mahdollinen uusi yksikkö mukaan luettuina Pirkanmaan S-market-verkoston parivuotinen uudistaminen on ollut kokonaisuudessaan 27,1 miljoonan euron investointi, Sami kertoo.

Lisätietoja:

Mirkka Saikanmäki, marketkaupan toimialajohtaja, Pirkanmaan Osuuskauppa, 010 767 0081, mirkka.saikanmaki@sok.fi

Sami Laine, S-market-ketjujohtaja, Pirkanmaan Osuuskauppa, 010 767 0093, sami.laine@sok.fi

Pirkanmaan Osuuskauppa tarkoittaa ruokaa, palveluita ja loistavia asiakaskokemuksia. Meidät omistaa 220 000 asiakasomistajaamme. Osuuskauppana tavoitteemme on luoda asiakkaillemme helpompia hetkiä ja lisätä hyvinvointia. Annamme toimintamme hyödyn asiakasomistajille edullisimpina hintoina, palkitsemisena ja vastuullisesti rakennetuilla, laadukkailla palveluilla yli sadassa liikepaikassa ja verkossa 3 000 työntekijän voimin.