Länkipohjan Sale palvelee nyt entistä laajemmin aukioloajoin


21.3.2016

Sale Länkipohja sijaitsee keskellä maalaisidylliä, pienen, mutta sitäkin aktiivisemman kyläyhteisön keskuksessa. Kylä ja sen Oma Kauppa heräävät kesän lähestyessä uuteen eloon.

– Pienellä paikkakunnalla ja kyläkeskuksen ainoassa ruokakaupassa asiakkaan ja hänen kehitysideoidensa kuunteleminen on tärkeää. Jokainen esitetty toive kirjataan ylös, ja parhaamme mukaan toiveita myös täytämme, kertoo myymäläpäällikkö Ritva Helminen. Aukioloaikojen muutos oli yksi toiveista minkä pääsimme nyt toteuttamaan. Avaamme ovet tuntia aiempaa aikaisemmin ja kesäsunnuntaisin jatkamme aukioloa iltakuuteen, Ritva jatkaa.

Kylä herää eloon kesäisin kesäasukkaiden ja -torin myötä. Väkimäärä vähintäänkin tuplaantuu ja kaupan valikoima kokee muutoksen. Kevään tulessa erityisesti grilliruokien ja jäätelöiden määrä kasvaa. Pihan kunnostamiseen löytyy puutarhahanskoja, pieniä lapioita ja kuokkia. Myös kesälelut ja -pelit, mato-onget ja moni muukin mökkeilyyn liittyvä löytää kesäksi tiensä kaupan hyllylle. Salen valikoimasta löytyvät myös kaasut grilliin sekä Postin palvelut.

– Oman Kauppamme suurimmat vahvuudet ovat varmasti läheiset suhteet asiakkaisiin ja työntekijöiden mahtava yhteishenki. Meille on kerrottu, että tänne on kiva tulla, kun iloinen nauru kuuluu hyllyjen välistä, kertoo Ritva itsekin naurahtaen. – Voi tuntea olonsa kotoisaksi. Nyt eletään taas sitä aikaa, kun kesäasukkaat tulevat talven jälkeen vaihtamaan kuulumisia.

Ritva toivottaakin kesämökkiläiset jälleen tervetulleeksi Omaan Kauppaan, vakiväkeä myöskään unohtamatta. – Haluamme toivottaa kaikki tutut ja tuntemattomat tervetulleiksi iloiseen kauppaamme, sanoo Ritva hymyillen. Toivottavasti saamme paljon auringonpaistetta ja vilskettä kylälle.