Lähikaupan tyttö ihastuttaa


30.4.2013

Oululaisen rap-artistin Joman tuore musiikkivideo ”Lähikaupan tyttö” on julkaistu. Kappale pohjautuu tositarinaan, ja esiintyypä videolla biisin syntyyn innoittanut muusakin.

Johannes ”Joma” Väisänen, 24, on puuhaillut musiikin parissa pitkään. Ensimmäiset keikkansa hän teki jo ala-asteella, mutta tosissaan ura käynnistyi vuoden 2012 alussa, kun hän alkoi julkaista omia tuotoksiaan. Nyt Väisänen luo sekä soolouraa että satsaa bändiinsä nimeltä T.Fire.

– Musiikki on ollut osa elämääni niin kauan kuin muistan, ja historiaan mahtuu kaikkea cover-bändeistä aina humppaan asti. Nyt olen kuitenkin päässyt tekemään omaa juttuani, mikä tuntuu aivan mahtavalta, isoja lavoja tavoitteleva Väisänen kertoo.

Väisänen työstää parhaillaan soololevyään, joka on tarkoitus julkaista loppukesästä. Myös keikkailu T.Firen riveissä pitää muusikon kiireisenä.

Superhauskaa touhua

Biisinsä Väisänen kirjoittaa itse ammentaen niihin tekstiä omasta elämästään. Omista kokemuksista syntyi myös ”Lähikaupan tyttö”, josta tehtiin artistin ensimmäinen musiikkivideo.

– Musiikkivideon tekeminen oli superhauskaa ja viihdyttävää touhua! Meillä oli aivan loistava poppoo kasassa, ja vaikka välillä väsytti ja nälätti, niin kyllä joka sekunti oli sen arvoista. Ainoa isompi haaste videon kuvaamisessa oli saada käsittämättömän ärsyttävät hiukseni pysymään ojennuksessa, Väisänen naurahtaa.

Videon on ohjannut ja kuvannut oululainen Olli Luoma-aho.

Muusa löytyi läheltä

”Lähikaupan tyttö” – kappaleen syntyyn innoittanut muusa, oululaisessa Salessa työskentelevä Seija Pramila, esiintyy itsekin musiikkivideossa.

– Olihan se erikoista kuulla itsestäni kertova biisi ensimmäistä kertaa. Kun Joma sitten pyysi minua mukaan musiikkivideoon, meinasi aluksi hieman hirvittää. Tämä oli kuitenkin niin ainutkertainen tilaisuus että oli pakko lupautua mukaan. Hyvällä fiiliksellä on menty, vaikka vähän on tietysti jännittänyt, Pramila kertoo hymyillen.