Kuvituskisan voittajaluokka kunnostaa kyläkoulua


13.4.2015

Kevään 2015 kestokassin kuvituskilpailun voitti kuudesluokkalaisen Hilma Laanisen värikäs ja herkullinen työ, jossa hedelmät ja vihannekset hehkuvat sateenkaaren väreissä.

Kävimme Valkeakosken Haukilan koulussa luovuttamassa 500 euron palkintorahan. Paikalla oli koko koulun väki 26 oppilaan, kahden opettajan ja rehtorin voimin.

Voittotyön aihe syntyi tarkan suunnittelun seurauksena. Oppilaat tutustuivat yhdessä sateenkaaren värien järjestykseen. – Sitten mietimme yhdessä, mitkä hedelmät ja vihannekset olisivat sopivan värisiä, Hilma kertoo. Terveellinen ja värikäs vitamiinipommi kuuluu taiteilijan itsensäkin ruokavalioon. – Tykkään kaikista piirtämistäni hedelmistä ja vihanneksista, Hilma hymyilee.

Jokainen luokka äänesti suosikkiaan ja niinpä Haukilan koulun finalistityöksi valikoitui Hilman taideteos.

Voittosumma käytetään maalaustarvikkeisiin ja kummioppilaalle

500 euron palkintoraha päätyy hyvään tarkoitukseen. Taiteilija itse halusi, että koulu lähettää pienen rahasumma 11-vuotiaalle kummioppilaalleen Marokon SOS-lapsikylään. Koulunkäynti on siellä erilaista, ovat oppilaat nähneet heille lähetetyistä kuvista. – Pulpetit ovat ainakin pienempiä ja huonokuntoisempia, yksi pojista osaa kertoa.

Haukilan kyläkoulu sinnittelee olemassaolostaan. Siksi oppilaat ja opettajat yhteistuumin haluavat käyttää palkintorahan rakennuksen kunnostamiseen. Suunnitelmana on ostaa ulkomaalia ja järjestää koulun maalaustalkoot aktiivisen vanhempainyhdistyksen avustuksella.

Lämpimät onnittelut koko koululle ja tsemppiä maalaustalkoisiin!