Kuudes Prisma avataan Pirkanmaalla


30.3.2011

Ensimmäinen Tampereen länsipuolella toimiva Prisma avataan torstaina 31.3. klo 8.30 Lielahdessa, osoitteessa Turvesuonkatu 2. Tilaisuudessa puhuvat Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko ja Tampereen kaupungin pormestari Timo P. Nieminen.

Prisma Lielahti on Pirkanmaan Osuuskaupan kuudes Prisma muiden yksiköiden sijaitessa Tampereen Kalevassa, Linnainmaalla ja Koivistonkylässä sekä Lempäälässä ja Kangasalla.

Lielahden uusi Prisma-keskus parantaa merkittävästi alueen palvelutarjontaa; Prisman läheisyydessä asuu noin 30 000 osuuskaupan asiakasomistajaperhettä. Prisma-keskus sijoittuu Lielahdessa keskeiselle alueelle Turvesuonkadun ja Lielahdenkadun väliselle tontille. Alueelle on rakennettu uusi tieyhteys, Turvesuonkatu jatkuu Lielahdenkadun ja Enqvistinkadun risteykseen.

Prisma-keskuksen kerrosala on yhteensä noin 17 000 m2, josta Prisman käytössä on 15 000 ja muilla oheispalveluilla noin 2 000 neliötä. Avattavan Prisma-keskuksen yhteyteen tulee yhteensä 900 pysäköintipaikkaa, joista 300 piha-alueelle ja 600 lämpimään pysäköintihalliin. Lisäksi piha-alueella avataan samanaikaisesti uusi ABC-automaattiasema.

Prisma tuo alueelle laajan päivittäistavaravalikoiman lisäksi monipuolisen käyttötavaratarjonnan, joka koostuu pukeutumisen, urheilun, kodin, viihteen ja kodintekniikan sekä rakentamisen ja puutarhan tuotteista. Prismassa on myös Fazerin jauholeipomo, monipuolinen ravintolamaailma, kauneuden erikoisliike Emotion ja Prisman oma parturi-kampaamo. Palvelutarjontaa täydentävät Silmäasema optikkoliike, luontaistuotekauppa Life, Sol pesulapalvelu, suutari, Timanttiset ja Farkkujen Tehtaanmyymälä.

Prisma työllistää noin 160 henkilöä, ja Prisma-johtajana toimii Heidi Numminen. S-market Lielahden ja S-market Harjuntaustan henkilöstöt ovat siirtyneet Prismaan ns. vanhoina työntekijöinä.

Rakennushankkeen arkkitehtina on toiminut Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki Oy ja pääurakoitsijana NCC Rakennus Oy. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä noin 35 milj. euroa. Rakennushanke on työllistänyt noin 100 henkilöä.

Hypermarket on rakennettu pääosin kotimaista osaamista ja ekologisia ratkaisuja käyttäen; mm. käytössä maalämpö, led-valaisimet autohallissa ja mainosvaloissa, kannet pakastealtaissa, energiatehokkaat liukuportaat ja hissi, pysäköintihallissa autopaikkakohtainen valo-ohjaus vapaille paikoille ja sähköautojen latauspiste. 

Lisätietoja:

Prisma- ja Kodin Terra -ketjun johtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen, 010 767 0082