Koronavirus aiheutti myyntipiikin S-kaupoissa – ”Joka päivä myymälöihin tulee lisää tavaraa”


13.3.2020

Vaikka yksittäinen tuote olisi hetkellisesti loppu, kannattaa suhtautua asiaan maltilla. Hyllyjä täydennetään jatkuvasti.

Torstaina 12.3. Suomessa oli todettu 109 laboratoriovarmistettua COVID-19 -koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta.

Suomen hallitus ilmoitti torstaina toimenpiteistä, joilla pyritään estämään taudin leviämistä. Näihin kuuluivat muun muassa etätöiden suosiminen ja lomamatkojen siirtäminen.

S-ryhmä on seurannut tilannetta ja tilanteeseen on varauduttu maltillisesti jo kahden viikon ajan kuivatuotteiden osalta.

Torstaina myymälöissä nähtiin tähän mennessä suurin myyntipiikki. Kysyntä kohdistui säilyvien elintarvikkeiden ja hygieniatuotteiden lisäksi myös tuoretuotteisiin. Hedelmien, vihannesten, leivän ja lihan osalta yksittäiset tuotteet ovat loppuneet osasta myymälöitä.

− Joka päivä myymälöihin tulee lisää tavaraa. Yksittäiset tuotealueet voivat olla hetkellisesti loppu, mutta logistiikka toimii eikä tavaravirta katkea, kertoo S-ryhmän kenttäjohtaja Arttu Laine.

Kuluttajat ympäri Suomen ovat varautuneet epidemiaan hankkimalla varastoihinsa muun muassa wc-paperia, talouspaperia ja saippuaa. Kysyntä tässä tuoteryhmässä on ollut suuri ja hyllyjä täydennetään näiltä osin joka päivä.

Säilyvistä elintarvikkeista myydyimpiä tuotteita ovat olleet huonelämmössä säilyvät riisi, pasta, puurohiutaleet, näkkileipä ja säilykkeet.

Näin asioit kaupassa epidemian aikana

Virus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa.

Myymälöissä pidetään korostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Jokainen asiakas voi alentaa omaa tartuntariskiään pitämällä huolta omasta käsihygieniastaan. Myymälöistä löytyy käsienpesupiste pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.

Jos myymälässä asioidessasi alkaa yskittää, muista suojata suusi tai yskiä hihaasi.