Kodin Terra Nokian toiminta päättyy vuoden loppuun mennessä – Prismojen rautakauppaa kehitetään


9.10.2019

Elokuussa käynnistyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden lopputuloksena Kodin Terra Nokian toiminta on päätetty lopettaa vuoden loppuun mennessä. Yksikön kannattavuutta yritettiin viimeisten vuosien aikana parantaa eri keinoin, mutta toimenpiteet eivät tuottaneet toivottua tulosta.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat koko Nokian Kodin Terrassa työskentelevää henkilöstöä, yhteensä 20 henkilöä. Kaikille yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä oleville henkilöille pyritään tarjoamaan töitä osuuskaupan muista toimipaikoista.

– Kiitämme jo tässä vaiheessa Nokian Kodin Terran henkilöstöä kovasta työstä ja loistavasta palvelusta asiakkaidemme hyväksi. Henkilöstö on ollut tämän yksikön vahvuus, ja heidän panoksestaan Terran onnistuminen ei ole jäänyt kiinni, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Ville Jylhä.

Rautakauppa siirtyy vahvemmin Prismoihin ja verkkokauppaan

Kodin Terran Nokian kiinteistö säilyy toiminnan päätyttyä Pirkanmaan Osuuskaupan omistuksessa. Tavoitteena on löytää liikepaikkaan uusia vuokralaisia tai käyttää sitä muuhun osuuskaupan omaan liiketoimintaan.

– Useat tahot ovat olleet kiinnostuneita liikepaikasta jo yt-neuvottelujen aikana, ja tiloille pyritään löytämään mahdollisimman nopeasti sopivaa jatkokäyttöä, Jylhä sanoo.

Pirkanmaan Osuuskaupan rautakaupan tarjontaa keskitetään jatkossa entistä vahvemmin Prismoihin ja verkkokauppaan. Rautakaupassa asiointi on muuttunut viime vuosien aikana merkittävästi, kun kodin tuotealueen, työkalujen ja puutarhatuotteiden ostamista on siirtynyt hypermarketeihin ja halpahintamyymälöihin ja remonttien sekä rakennusprojektien ostaminen palveluina on lisääntynyt voimakkaasti. Myös laajan valikoiman tarjoavista verkkokaupoista on tullut yhä suositumpia ostopaikkoja.

Pirkanmaan Osuuskaupalla tutkitaan parhaillaan Prisma-verkoston mahdollista laajentamista Pirkanmaalla ja sitä kautta rautakaupan tarjonnan lisäämistä asiakkaiden saataville. Prismat ovat asiakkaille luontaisia ja lähes viikoittaisia ostopaikkoja kodinsisustamisen, työkalujen ja puutarhatuotteiden osalta.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Osuuskauppa, toimialajohtaja Ville Jylhä, ville.jylha@sok.fi, 010 767 0079