Kesätyö avaa monelle nuorelle tien kohti unelmia – niin kävi myös minulle


1.6.2021

Kun lukioikäisenä pääsin kesätöihin Lempäälän S-marketiin, en olisi uskonut, että vielä seitsemän vuoden päästä olen töissä Pirkanmaan Osuuskaupalla. Kesätöiden lisäksi olen vuodesta 2016 lähtien tehnyt osa-aikatöitä opiskelujen ohessa. Ainoastaan armeija-aikana työ jäi paussille.

Aloitin kesätyöurani tavaroiden hyllyttämisellä ja kassatyön harjoittelulla. Taitojen karttuessa vastuuni on kasvanut, ja muutama vuosi sitten osaamiseni laajeni posti- ja infopalveluiden puolelle. Viime vuonna aloitin ruoan verkkotilausten keräilijänä Kalevan Prismassa, ja nyt olen ruoan verkkokaupan taustajoukoissa Osuuskaupan konttorilla.

Olen myös päässyt hyödyntämään opintojani työelämässä. Opiskelen Tampereen yliopistossa hallintotieteitä, ja nykyisessä työssäni suoritan maisteriopintoihini liittyvän harjoittelujakson ruoan verkkokaupassa. Tarkoitukseni on tarkastella henkilöstön toimintatapoja ruoan verkkokauppaan liittyen ja päästä tekemään aiheen parissa myös kehittämistyötä. Tämä mahdollisuus on tuntunut tosi hienolta!

Työn ja opiskelun yhdistämisessä haastavinta on se, että vuorokauden tunnit loppuvat välillä kesken. On tärkeää, että ei rasitu liikaa ja että aikaa jää myös ihmissuhteille ja harrastuksille. Onneksi Osuuskauppa on työnantajana joustava, ja tuntilistoja on ollut helppo muokata tarpeideni mukaan. Olen myös saanut Osuuskaupalta tukea matkallani kohti uusia haasteita.

Asiakaspalvelutyössä olen oppinut rauhallisen ja kunnioittavan asenteen. Hankalissakin tilanteissa pärjää, kun asiakkaalle vastaa ystävällisesti. Parhaita tilanteita ovat ne, kun asiakas kiittää hyvästä ja merkityksellisestä palvelusta.

Työ kaupan alalla kiinnostaa minua myös tulevaisuudessa. Haaveilen asiantuntija-, esimies- ja johtotehtävistä, ja erityisesti minua kiehtovat digitalisaation avaamat näkymät. Tulevaisuudessa voisin hyvinkin työskennellä Pirkanmaan Osuuskaupalla, jos vain toiveet ja tilaisuudet kohtaavat toisensa.

Tämän vuoden kesätyöntekijöille haluan toivottaa valtavasti tsemppiä ja muistuttaa, että kesätyö voi olla tärkeä askel kohti suurempia unelmia. Paras työkalu on reipas ja avoin mieli!

Mukavia kesä(työ)päiviä toivotellen

Jimi Elomaa
Ruoan verkkokaupan
tukitoimintojen harjoittelija